Новините в София: Най-важното за деня, 21 февруари 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 февруари 2019 г.

Психясал с тесла тормози младо семейство в "Гео Милев"

Буйстващ мъж с тесла в ръка редовно се опитва да разбие вратата на младо семейство, което живее в столичния кв. Гео Милев. За стреса и преживяванията си разказаха Иван и Полина пред Нова телевизия. Те са жертва на постоянен тормоз от съседа си под тях - Пламен Киров. 

Около 80 производители участват на Фермерския пазар на "Оборище" (СНИМКИ)

Около 80 малки производители и занаятчии от цялата страна за заявили участието си на Фермерския пазар в неделя, 24 февруари т. г., зад храм-паметника "Св. Ал. Невски" в София. Пазарът ще бъде на ул. "Оборище" от 11 до 18 ч. Организира се от Столична община, Пазари Юг ЕАД и Кооперация Хранкооп - София.

"Топлофикация" мисли за нови мерки за длъжниците

Новият шеф на Топлофикация София, Кремен Георгиев обяви пред БНР, добронамерените си мерки за справяне с натрупаните проблеми в общинското дружество. За миналата година дълговете на топлофикацията надхвърлиха 800 милиона лева, като се трупат и текущи задължения към „Булгаргаз“ за доставения ѝ природен газ.

Местят джип с ръце, пречи на петицата да завие (СНИМКИ)

Столичани се наложи да местят на ръце джип, паркиран на ул.Княз Борис 1 и Позитано., за да завие трамвая по линия 5. Скъпото возило е било паркирано на парко място част от синята зона на София, споделят очевидци в социалните мрежи. Заради габаритите си, обаче се наложило група възрастни столичани и екип на ЦГМ да го вдигат на ръце за да се освободи пътя на трамваи 5.

Две момчета искали да помогнат на самоубийцата на "България"

Жената, която във вторник се самоуби като скочи от моста над бул. България се е припичала на слънце, минути преди да сложи край на живота си.  Тя си почивала на кръстовището на булевардите “Витоша” и “България”, пише 24 часа.

От градския транспорт в София искат по-високи заплати

Работниците настояват за премахване на нощния транспорт По-високи заплати иска Федерацията на транспортните работници към "Подкрепа" в София. В декларацията до кмета Йорданка Фандъкова и зам.-кмета по транспорта Дончо Барбалов от столичните авто- и електротранспорт настояват за разумен диалог и изпълняване на поставените от тях седем искания.

Мият улиците в Подуене, Надежда, Люлин и центъра

Гражданите да не паркират по улиците, които ще бъдат измити по график. Това призовават от Столична община, тъй като за чистенето няма да се затварят за движение. Столичен инспекторат продължават с миенето на улици и булеварди в центъра на столицата и в кварталите.

56 глоби за паркиране в Подуене, Сердика и Надежда

Столичният инспекторат провежда мащабни проверки, съвместно с полиция за паркиране върху зелени площи, детски площадки и върху тротоари във всички райони на София. Само за ден представителите на контролиращото звено установиха 56 нарушения в три района на Столична община.

Ремонт променя маршрута на трамваи 4 и 5

Ремонт в столицата променят маршрута на трамваите 4 и 5, съобщиха от ЦГМ. За периода от 07:00 до 19:00 часа на 23 и 24 февруари Столичния електранспорт” ЕАД, ще извършва основен ремонт на трамвайна кръстовка на площад “Македония”.

Роми се жалват от общината за имот, хващат ги да крадат ток (СНИМКИ)

Роми се жалват, че са им били съборени къщите в покрайнините на кв. Орландовци. Техният защитник - адв. Иванова, твърди, че след като са живяли там 25 години автоматично ставали собственици на имота. За събарянето на къщите те обвиняват общината. През 2017 г. без предупреждение и без заповед дойдоха и ни събориха къщите, а те са законно построени. 

Арх. Здравков: Предстои обсъждането на Наредба за градската среда

Проектантът в ранна фаза трябва да помисли, какъв е капацитетът на хората, които ще изпълняват проекта, съветва главният архитект на София До месец на обществено обсъждане ще бъде подложена нова наредба за градската среда. Тя е за уеднаквяване на архитектурни елементи по сградите, цветове, надписи и други детайли в градската среда. 

Медицинския университет присъди „Доктор хонорис кауза“ на Столичния кмет (СНИМКИ)

Столичния кмет Йорданка Фандъкова получи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Медицинският университет в София, по време на церемония в Майчин дом, съобщава в. "Труд". Миналата година Фандъкова получи същото звание и от Военна академия „Георги Сава Раковски“.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right