Новините в София: Най-важното за деня 21 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 февруари 2020 г

Заведение блокира санирането на 19-етажен блок в столицата

Заведение в голям жилищен блок блокира проект за санирането на 19-етажна жилищна сграда в столицата. Над 250 обитатели на блока излизат на протест, а недоволството е организирано от техния съсед и велик български актьор – Павел Попандов, разказват от bTV.

Катастрофа между три коли на бул. "Тодор Александров"

Катастрофа между три автомобила е станала тази сутрин на бул. „Тодор Александров“ в района на метростанция „Вардар“.

Кметът на "Нови Искър" успокои: Няма глобени без винетки, няма и да има

Кметът на район "Нови Искър" даде разяснения в студиото на Bulgaria ON AIR ще плащат ли хората от района винетки до София и какви точно са били притесненията на живущите там. Тя обясни и какви са приоритетите в работата ѝ като кмет на района.

Блъснат човек на пешеходна пътека до Софийската математическа гимназия

Човек е блъснат тази сутрин на пешеходна пътека преди светофара до Софийската математическа гимназия посока паметника Левски. За това съобщават водачи в социалната мрежа.

Печатат се данъчните съобщения за собствениците на имоти в София (СНИМКИ)

Започна печатането на 678 149 данъчни съобщения, които в следващите дни ще бъдат разпратени до собствениците на недвижими имоти в София. От тях юридическите данъчно задължени лица са 19 450. От бюджета на Столична община всяка година се отделят около 140 000 лв. за отпечатване и разпространение на писмата. Това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът по финанси Дончо Барбалов.

Още една ентернитова ДГ е в историята, "Пеперуда" отваря врати през есента (ВИДЕО/СНИМКИ)

Столична община е инвестирала 2,6 млн. лв. за конструктивно укрепване, премахване на опасни стени и цялостно обновяване Поредната ентернитова детска градина в София вече е в историята. Сградата е изцяло обновена, конструктивно укрепена.

Трамвай удари дете на "Граф Игнатиев" и "Шести септември"

Трамвай удари дете в центъра на София, съобщават граждани в социалната мрежа. Момчето е  на 12 години, инцидентът е станал на кръстовището на улиците „Граф Игнатиев“ и „Шести септември“, съобщават от БНР.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 24-28 февруари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Подадени са документи за строежа на 9 ДГ и училища с държавни средства

До есента трябва да има избран изпълнител за детската градина в Горна баня Девет нови детски градини и 3 училища ще се строят в София с финансиране от програмата на правителството.

Пострадалото момче се спънало и ударило в трамвая

12-годишният ученик е със супена ръка и е пуснат за домашно лечение Момчето, което пострада от трамвай, малко след 13 часа днес, на ул. "Граф Игнатиев е без опасност за живота. Веднага след инцидента е откарано в "Пирогов". Лекарите са установили, че има счупена ръка, която е обездвижена.

Агресивен шофьор кара в насрещното и скача на бой (ВИДЕО)

Шофьор кара в насрещното и е реална заплаха за живота и здравето на хората, които спазват правилата на движение. Инцидентът е от снощи в столичния квартал Слатина. В близост до Лидл шофьор със сребрист Опел безотговорно се движи в насрещното движение при свечеряване.

Автобусите по линия 63 ще са с удължено работно време

Промяната влиза в сила от утре, 20 февруари 2020 г. С удължено работно време ще са автобусите от линия 63 до „Златните мостове“ в събота и неделя, съобщиха от Столична община. Новото разписания влиза в сила от утре 22 февруари 2020 г.

Столични болници отказват да приемат дете с парализа

Отново болно дете обикаля 5 часа столични болници, за да бъде прието за лечение, съобщава БТВ. Родителите на 14годишно момиче разказват, че детето било в много тежко състояние. Парализирана била част от лицето, а единия крак бил схванат. Това се случило вчера след като се оплакало, че внезапно му прилошало.

 Съблякоха голо и обраха момче в градски автобус в София
Тийнейджър стана жертва на обир в градския транспорт. Момчето е било съблечено и всички дрехи, включително и якото му са взети. То е останало голо до кръста и освен страха и трябвало да преживее срам и унижение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right