Новините в София: Най-важното за деня 21 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 21 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 май 2021 г.

87- годишен е загинал при пожар в столичния квартал "Абдовица"

Възрастен мъж загина при пожар днес в столичния квартал "Абдовица" в район "Искър", научи Столица.bg. Инцидентът е станал в ранния следобед. Сигналът за пожара е подаден от съседи. За броени минути на място са пристигнали огнеборци. Но мъжът е открит паднал до печката и обгорял. Полицията е отцепила района. Очаква се "Съдебна медицина".

Катастрофа с две коли на бул. "Янко Сакъзов"

Два коли са катастрофирали на бул. "Янко Сакъзов", съобщават от "Фокус".В района на ПТП-то движението е нормално. На място има екип на "Пътна полиция", който регулира трафика.

За уикенда: Затварят кръстовища по Южната дъга на "Околовръстното" за асфалтиране

През нощта на двата почивни дни- 22 и 23 май, за слагане на последния износващ пласт асфалт, ще бъдат затваряни поетапно кръговите кръстовища при пътните възли „Лозен“ и „Горубляне“ на Южната дъга на Околовръстното. За да не се затруднява трафикът и да няма промени в маршрути и разписания, строителните дейности ще са през нощта и в почивните дни. Това съобщават от АПИ и дават информация как ще се променя движението заради ремонтите през двата почивни дни.

Полицията в София търси 15-годишната Елица, в неизвестност от 17 май

Столичната полиция търси 15-годишната Елица Ивчева. По информация на близките момичето е напуснало дома им в София около 12.00 часа на 17 май т.г. Оттогава е в неизвестност. Елица е средна на ръст и слаба, с черна коса и тъмни очи. Била е облечена с черно късо яке и черен панталон. Не носи мобилен телефон, няма пари и документи в себе си.
Служители на Първо РУ са предприели всички действия по издирването на момичето.

СДВР заловили 17-годишния, подал сигнала за бомба в детската градина в „Люлин“, по мобилния му телефон

СДВР изяснява дали задържаният 17-годишен младеж е подал сигнала за бомба в столичната детска градина ДГ 101 "Ябълкова градина".Припомняме, че 3 екипа на от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община не откриха вчера бомба в детското заведение. След сигнала 226 деца и 47 души персонал са евакуирани.

На Летище "София": Арест за четирима грузинци заради фалшиви PCR тестове

На Летище "София" са арестувани четирима грузинци заради фалшиви PCR тестове, съобщават от БНР. Лицата са задържани след сигнал от летищния оператор за фалшиви тестове. Измамата е открита след обаждане в лабораторията, откъдето уж били издадени документите.
Четиримата грузинци е трябвало да се качат на полет за украинската столица Киев. След сигнала до служителите на "Гранична полиция" обаче, те са задържани за 24 часа. По случая са съставени 4 заявителски материала. Разследването продължава.

Възраждат "Фермерски Женски пазар" в София

На Женския пазар в София тази събота от 10 до 16 часа фермери ще предлагат продукцията си. Повече участници и по-голямо разнообразие от продукти очакват столичани и гости на София на най-стария открит пазар.
Аспержи, череши, салатени миксове, мезета и пастети от български пасищни телета Black Angus , мед и пчелни продукти са само част от фермерската продукция.
Припомняме, че Женският пазар е създаден още в края на 19 век и е знаково търговско средище в историческия център на София.

Столичният зоопарк стана на 133 години, организира нестандартна изложба (СНИМКИ)

Столичният зоопарк навършва 133 години и организира поредица от събития за посетителите.Столичната зоологическа градина е една от най-старите в Европа и е най-голямата на Балканите. В началото се е наричала Царска зоологическа градина.Тя е основана през 1888 г. от Княз Фердинанд Сакскобургготски.
Нестандартна изложба е първото събитие по повод годишнината. Уникалната изложба с екологично послание ще бъде открита днес, съобщиха от зоопарка.
„Чрез тази изложба искаме да обърнем внимание на обществеността върху проблема със загубата на биоразнообразието и да повишим природозащитното съзнание на хората“, обясни ланд. арх. Добромир Бориславов, директор на „Зоологическа градина-София“.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right