Новините в София: Най-важното за деня, 21 март 2019 г.

21 март София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 март 2019 г.

Пак проблеми със софтуера на КАТ София

Няма да има проблеми и километрични опашки при подаване на заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и получаване на готови такива, както и за връчване и плащане на наказания по ЗДвП.  

Бездомни кучета и козел нападат хора в парк "Въртопо" (СНИМКИ)

Кучетата били с марки и кастрирани. Според хората от района козелът бил избягал от някъде и живеел заедно с кучетата. Вероятно неговото присъствие ги правело агресивни. 

Протестът на такситата частично блокира центъра на столицата

Частично бе блокирано Цариградско шосе и центъра на София заради недоволството на таксиметровите шофьори. Те излязоха на протест срещу руската компания "Максим", известна у нас като „руския Uber”.

ГИТ: Няма входиран анекс за по-високи заплати на медицински сестри в градини и ясли в София

В Инспекцията по труда не е внасян за регистрация анекс към КТД за увеличение на заплатите на медицинските сестри в столичните ясли и детски градини, заявиха от централата на ГИТ.

Искате ли да нахраните слон, рис или мечка в зоопарка през уикенда

В 11.30 ч. ще се хранят слоновете, в 12.30 щрауси, в 13 ч. камили и козирог, 13.30 ч. рисове, 14 ч. мечки, а в 15 ч. големи котки. Интересното занимание ще продължи и в неделя. От 14.30 ч. ще се хранят питони и варани. 

Автомобил помете жена на бул. "Пенчо Славейков"

Жената е 70-годишна и веднага е била откарана в болница. Все още обаче не ясно какво е нейното състояние. На мястото на инцидента има пътни полицаи. Движението в района е затрудено.

Няма да има строеж до бл. 73 в Младост

Безсмислен ще се окаже протестът на живеещите в бл. 73 в Младост 1, който е плануван за тази вечер от 18.30 ч., научи Столица.bg. Имаше предложение за ПУП, който не съм подписала и няма да подпиша, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Арестуваха свещеник на Летище София

Полицията задържа свещеник на столичното летище заради агресивно поведение и опит да влезе в служебно помещение. От пресцентъра на Гранична полиция потвърдиха за ареста пред Столица.bg.

Столична община финансира 15 организации по "Социални иновации" (СНИМКИ)

Сдружения и неправителствени организации получиха днес подписаните си договори по проекти, които са финансирани по програма "Социални иновации" на Столична община. Те бяха връчени на представители на всяка организация лично от кмета Йорданка Фандъкова.

Администрацията на район „Нови Искър“ се премести в сградата на Поликлиниката

От днес администрацията на район „Нови Искър“ вече е в сградата на „Медицински център XXXI“ (Поликлиниката). Преместването в тази сграда е временно и се налага поради това, че имота, в който се намираше досега районната администрация е частен и собственика е поискал да си го възстанови.

Електронните табла на спирките в София угаснаха (СНИМКИ)

Технически проблем или авария изключи електронните табла на спирките в София тази сутрин, видя репортер на Столица.bg. Таблата в различни точки на града, показват само колко е часа но не и кога ще пристигне градския транспорт. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right