Новините в София: Най-важното за деня 21 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 ноември 2019 г.

И друго 3-годишно дете е прехвърляно между болници

След трагичната развръзка с 3-годишното момченце, което издъхна след преминаване през три столични болници, стана ясно, че това не е изолиран случай, съобщава Нова ТВ. Други семейства споделят, че и те са чакали часове наред за място в Педиатричната клиника и са пренасочвани към други болници заради липса на места. Не всеки, обаче, се осмелява да застане пред камера и да сподели за проблема.

Откриват паметник на Симеон Радев до Моста на влюбените

Паметникът на Симеон Радев, общественик, писател, публицист и дипломат, ще се открие днес в 12 ч, съобщава БНР. Той е разположен до НДК, от страната на Моста на влюбените. Автор на скулптурата е Янко Бонев, а проектът е направен от Петър Стрясков. Инициативата за издигане на паметника е на фондация „Достойни българи“. Паметникът на Атанас Буров в градската градина също бе идея на фондацията.

Всеки може да вземе донорска карта пред НДК и Народния театър

Раздават донорски карти за всички желаещи пред Народния театър и НДК в столицата днес, 21 ноември, както и на 27 ноември, съобщава Дир.бг. Обособени са пунктове и всеки, който иска такава карта, може да си я получи от 14 до 18 ч. в посочените дни.

 Частично вдигнаха запора на сметките на Биляна Петрова

 Апелативният специализиран съд частично вдигна запора на сметките на Биляна Петрова, бивш зам.-кмет на район „Младост“, съобщава Mediapool. Разрешено ѝ е да използва 560 лв.

Пенчо Славейков отново има бастун

След като преди седмица беше откраднат бастуна от статуята на Славейкови на едноименния площад в София, днес вече празното място е запълнено. Поставен е нов бастун, съобщава Нова ТВ.

Бюлетините от кметските избори няма да броят ръчно

Бюлетините от втория тур на местните избори за кмет на София няма да се броят ръчно, съобщава БНР.   Такова е решението на Административния съд – София. На 2 декември ще е следващото съдебно заседание.

Мъж падна от пет метра височина, докато ремонтира покрив на храм

Мъж от Своге е паднал от близо пет метра височина, докато е ремонтирал покрив на храм.  Докато поправял детайли от покрива, човекът се е подпрял на комин, който се е счупил.

Столично заведение пак изхранва над 70 бедни (ВИДЕО/СНИМКИ)

Приемаме дарения само във вид на хранителни продукти, доброволци ни помагат, казва собственикът Мартин Мартинов Крайно бедни и нуждаещи се софиянци за втора година поред имат осигурена храна през студените зимни дни, научи Столица.bg.

Съвети за пазаруване по време на Black Friday промоции

Намаленията в края на ноември месец са добре познати в световен мащаб, като присъстват в пълна сила както в сферата на онлайн пазаруването, така и по физическите магазини. Все пак въпреки примамливите знаци и реклами, описващи грандиозни намаления, е важно да сте бдителни, преди да направите покупка по време на Black Friday.

ЧЕЗ модернизира подстанция "Фестивална", която обслужва над 40 хил. абонати в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

С добри резултати по два важни за сигурността на електрозахранването в столицата проекти изпраща годината ЧЕЗ Разпределение България. Приключени са успешно мащабните проекти за подмяната на кабел 110 kV "Зенит" и реконструкцията на подстанция "Фестивална".

Приключването на съдебни дела ще отпуши реконстукцията на "Д. Пешев" в Дружба (СНИМКИ)

Първи и втори етап на реконструкцията на ул. Асен Йорданов и Искърско шосе са приключили и движението по тях е пуснато още преди месец. Ремонтът е разделен на 4 етапа. 3 и 4 четвърти, включително и ремонт на трамвайното трасе на 20 и 22, ще продължат следващата година, когато времето позволява да бъдат разкопани.

Кметът на "Лозенец" иска от ДНСК събаряне на "Златен век"

Новият кмет на "Лозенец" Константин Павлов е внесъл искане в ДНСК за събарянето на скандалния небостъргач "Златен век" в район Лозенец. Заявлението е адресирано до началника на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов, съобщават от Демократична България на официалната си страница.

Затварят улици до Женския пазар заради ремонт, променят маршрутите на трамваи 20 и 22 (КАРТИ)

Задава се ремонт по трамвайното трасе в района около Женския пазар. Засегнатите участъци ще бъдат ул. „Екзарх Йосиф“ и бул. „Ст. Стамболов“, и на ул. „Пиротска“ и бул. „Ст. Стамболов“. Измененията влизат в сила от 00,00 ч в събота, 23 ноември и ще траят до 24,00 ч в петък, 29 ноември.

ЧЕЗ Разпределение смени кабел с дължина 2200 метра, обслужващ 7 района на столицата (СНИМКИ)

2,9 млн. лв. е инвестицията, вложена в подмяна на кабел 110 kV "Зенит".Проектът е изпълнен в район "Подуяне". Сменен е кабел с дължина 2200 метра. Работило се е в силно урбанизиран район, което е направило работа на екипите много трудна. Кабелът захранва 96 000 домакинства и фирми в 7 района - "Слатина", "Подуяне", "Средец", "Оборище", "Изгрев", "Младост" и "Искър".

Карлос Контрера: Трябва да се променят маршрути и разписания на автобусни линии в София

Председателят на комисията по транспорт и туризъм ще предложи да се купят още 150 газови, 12-метрови автобуса, за да се подменят старите

Общинският съветник Сидеров с 2000 лв. глоба от ЦИК

ЦИК глобява с 2000 лв. Волен Сидеров, лидер на партия "Атака" и общински съветник, заради скандалното му поведение в телевизионното предаване „Референдум“ по БНТ, съобщава Монитор

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right