Новините в София: Най-важното за деня 21 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 21 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 21 септември 2022 г.

Собственик на промишлен склад е задържан за изхвърлените варели с химикали

Вече има задържан за намерените в София 250 варела с химически вещества, за които съобщи вчера МОСВ. Варелите с неизвестно съдържание бяха открити при проверка по сигнал за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в няколко столични района.

Тоалетна под орлите на Орлов мост вони, пълна е с боклуци и излизат клошари (СНИМКИ)

Гледката е потресаваща, особено за софиянци, които ежедневно преминават през Орлов мост. Идвайки от СУ "Св. Климент Охридски", човек се наслаждава на прекрасна гледка. Поглеждаш нагоре към Цариградско и планина, около теб прекрасен парк - Княжеска градина, красива метро станция с цветни алеи и прекрасно озеленен парк. И пресичаш, и воня - някогашната градска тоалетна, под орлите на Орлов мост.

Изписаха от болница трима от пострадалите при инцидента с автобус в София

Всички пострадали при вчерашния инцидент с автобус от градския транспорт в София са били изписани, съобщават от столичната УМБАЛСМ "Пирогов". Двете жени и детето, които пострадаха, са освободени от университетската спешна болница „Пирогов“. Тримата са преминали подробни прегледи и изследвания с цел диагностициране на състоянието и определяне на лечението, информират от болницата. Не се налага пострадалите да останат за лечение в болницата, са показали реузлтатите от прегледите и изследванията.

Изграждат нови тротоари на ул. "Велчо Атанасов" в Слатина

Кметът на района Георги Илиев сподели в социалните мрежи, че се радва за обновяването на един ключов участък, за който в районната администрация са постъвали множество сигнали. "Въпреки, че вече трета година (а всъщност дори осма, откакто първо е планиран) чакаме да почне цялостен ремонт на улицата, решихме че точно тази отсечка не може повече да чака", отбеляза той. Проектът предвижда и изграждаме и джобове за контейнерите за смет.

Весела Лечева: Нов национален стадион в София само в диалог със Столична община

За Националния стадион "Васил Левски" все още липсват експертни становища за мястото, проекта на стадиона и как ще бъде експлоатиран. Въпреки че е красиво съоръжение, настоящият стадион е морално остарял и не отговаря на съвременните изисквания. Това кометира министърът на спорта Весела Лечева.

В София митничари хванаха пратка 4,8 кг марихуана на голяма куриерска фирма

При проверката те селектират транзитно преминаваща куриерска пратка с направление от Италия за Гърция и попадат на кашон, от който се излъчва специфична остра миризма, характерна за марихуана. При отварянето откриват, че в него има девет термично залепени прозрачни полиетиленови плика, съдържащи суха зелена листна маса, наподобяваща съцветия на марихуана.

Камион пак заседна в тунела на Ботевградско

Поредният шофьор на камион се опита да премине през иглени уши - тунела към Ботевградско при Джъмбо. Въпреки знаците той се заби и заседна в началото на подземното съоръжението, което е връзка с Ботевградско към Варна. Очевидно е влязъл с висока скорост, защото е с разбита каросерия, отворена като консервена кутия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right