Новините в София: Най-важното за деня 21 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 януари 2020 г.

От "Софийска вода": Няма да има риск за водата на столицата заради кризата в Перник

Няма риск от нарушаване на водоснабдяването в София, ако вода се пренасочва от язовир "Бели Искър" към Перник, обясни Васил Тренев, изпълнителен директор на "Софийска вода", цитиран от bTV.   „Нивото на автоматизация в дружеството следва добрите световни практики. Ние наблюдаваме през цялото време в онлайн режим какви са наляганията и потоците.

Ученици от София малтретирали сексуално 8-годишно момченце

Видеоклип, който показва брутално насилие над дете, се разпространява в социалните мрежи. 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера. Драмата се разиграва в столицата. За ужасяващия инцидент разказват от bTV.

ОТ СДВР търсят информация за възрастна жена, намерена в трамвай 11

На 17 януари във Второ РУ е подаден сигнал за неориентирана възрастна жена, пътувала продължително в трамвая по линия № 11 в столицата. След сигнал от граждани, полицейски екип установил жената в трамвайното депо. Тя е на видима възраст около 70-80 години, с бяла коса, сини очи. Не носи документи и не може да даде информация за себе си. Самоличността ѝ не е установена. Облечена е с кафяви рокля и палто.

Военноисторическият музей представя реликви на важни за родната история личности

Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“, 92 в София ще открие традиционната годишна изложба „Памет за бъдещето“ на 23 януари (четвъртък) от 16.00 часа. Тя представя част от артефактите, дарени през 2019 г. На събитието ще бъдат връчени и дарителски грамоти в знак на признателност към всички, благодарение на които създаваме разказа за нашето минало.

Кметът на София дари с икона 5-месечната Катрин на Бабинден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов уважиха празника на лекари и акушерки в общинската болница и ритуала "Миене на ръце" Икона на Света София от кмета на София ще закриля 5-месечната Катрин, майка й Дорина и цялото им семейството

Лекарка от "Света София" благодари на кмета за новата апаратура и условията в болницата

През 2019 г. Столична община инвестира 2 млн. лв. в общинската болница за модерна техника и ремонти Младият акушер гинеколог д-р Елена Бангеева-Пейчинова благодари днес на кмета на София Йорданка Фандъкова за условията, които е осигурила Столична община на лекарите в Първа АГ болница "Света София".

Тръгна първият етап от кампанията за безплатна смяна на стари отоплителни уреди в София

Столична община стартира от 20 януари 2020 г. първи етап от кампания за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови на газ и пелети по Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” LIFE17 IPE/BG/000012 – LIFE IP CLEAN AIR по Програма LIFE на Европейския съюз.

Заради изтичане на газ: Променени временно са маршрутите на автобуси 11, 404 и 213

 Автобусите от линии 11, 404 и 213 временно се движат по променен маршрут. А причината е изтичане на газ на ул. „М. Бичев“ между бул. „Данаил Николаев“ и бул. „Евлоги  и Христо Георгиеви“ .Това съобщават от Столична община.

Отцепиха ул. "Проф. М. Бичев", пожарна, полиция и АПП са на мястото на инцидента

Улица "Проф. М. Бичев" е отцепена и все още не е ясно дали има теч на газ и откъде идва острата задушлива миризма. Целият район около театър "София" се носи силен мирис на газ. На мястото са пожарната, полицията, екипи на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община, Столичен инспекторат и представители на РЗИ и РИОСВ.

Засилени мерки за сигурност на Летище София заради Корона вирус

 След като стана ясно, че Корона вирусът се предава от човек на човек, на Летище София се взимат засилени мерки за предотвратяване на заразяване на пътниците, съобщава БТВ. На територията на летището са монтирани термокамери, които следят дали минават пътници с температура над 38 градуса.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right