Новините в София: Най-важното за деня 21 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 21 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 21 юли 2021 г.

Голям пожар в "Дружба 2"

Има избухнал голям пожар в столичния квартал „Дружба 2” в т.н. Цариградски комплекс, съобщават от Нова телевизия.
Сигналът за огъня е подаден в 19.45 ч. На място са изпратени пожарни екипи, които още се борят с пламъците, съобщиха от МВР за медията. На този етап няма данни за пострадали.

Заловени са крадци на пари в Ихтиман и в Божурище- и двамата са над 60 години

Извършители на парични кражби са заловени от полицаите в Божурище и в Ихтиман, съобщават от ОДМВР- София.
След сигнал за извършена кражба на пари от гост на хотел в Божурище, криминалистите разкрили, че автор на престъпното посегателство е 62-годишен криминално проявен и осъждан мъж. Отнетата сума е възстановена на потърпевшия. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
Кражба на пари от паркиран лек автомобил разкриха и ихтиманските криминалисти. В хода на оперативната работа по случая те установили, че извършител на престъплението е 63-годишен криминално проявен жител на града. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Иновация в софийската 76 ДГ "Сърничка": Канарче пее при най-лекото повишение на въглероден диоксид в помещението (ВИДЕО/СНИМКИ)

Нова иновативна система вече работи в най-голямата детска градина в България с 20 групи - 76 ДГ "Сърничка" в столичния район Младост 4. В занималните на малчуганите има монтирано Канарче - елекронна птичка. Тя отчита повишеното ниво на въглероден диоксид в закритото помещение, както и фините прахови частици.
Веднага започва да пее и учителят или възпитателката отварят прозорците и само за 5 - 10 минути нивата на емисиите са под нормата. Въвеждането на иновацията е по пилотен проект на Столична община.

Коли излетяха на тротоара при катастрофа до бензиностанция в Люлин (СНИМКИ)

Леки автомобили катастрофираха в столичния квартал Люлин. От удара двете коли се качиха на тротоара, а едната е почти в полето. Само чудо, че в този момент не е имало пешеходци, предотврати голяма трагедия.
Инцидентът е станал в късния слеобед във вторник на бул. Царица Йоана, в близост до бензиностанция. По първоначалана информация единият автомобил се е движил с превишена скорост, а другият го е засякъл. Снимките бяха публикувани в социалната мрежа.

Хванаха жена да шофира с 2,50 промила в Божурище, нямала и книжка

За 24 часа е задържана жена, седнала зад волана в Божурище с 2,50 промила алкохол в кръвта. Допълнителна "екстра" било и това, че тя се оказала неправоспособен водач, съобщават от ОДМВР- София.
Около 1.10 часа тази нощ, в Божурище, автопатрул на РУ-Сливница проверил лек автомобил „Рено Лагуна“. 30-годишната водачка била тествана с дрегер, при което уредът отчел 2.50 промила алкохол в пробата ѝ. Срещу нея е започнато бързо производство.

На 22 юли се пуска лентата за София на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора (СНИМКИ)

След 14 часа на 22 юли- четвъртък, се отваря за движение платното за София по ремонтираните над 23 км от магистрала „Тракия“ между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по магистралата за лятото. Така всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора.

СОС иска имоти от държавата, нужни за устойчивото планиране на София

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и председателят на комисия по общинска икономика Николай Стойнев внасят предложение, което ще бъде разгледано на заседанието на съвета на 22-и юли за придобиване на терени държавна собственост на територията на НПЗ „Изток“ в район Младост.
Това решение ще даде старт на процедура по безвъзмездно предоставяне на имоти от държавата към общината, които ще послужат за задоволяване на нуждите на града и ще създадат възможност за планиране и реализиране на редица мероприятия за подобряване образователната, здравната, културната и спортната инфраструктура в района.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right