Новините в София: Най-важното за деня 22 април, 2019 г.

Обзор София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 април 2019 г.

Разчистват улиците на София от изоставени коли

Ако видите изоставен автомобил в София, който пречи на пешеходци или на други шофьори, можете да подадете сигнал в Интернет и той да бъде махнат. Става дума за сигнал в платформата "Гражданите". А зад идеята за разчистване на столичните улици от стари коли застават и от Столична община, съобщи bTV. Прочистването от изоставени коли стартира Боряна Пейчева. Тя вижда,че проблемът с паркоместата в София достига критичната си точка. И се свърза с хората от платформата.

Хората от "Дружба" защитиха българщината с "Хоро край езерото" (СНИМКИ)

Хората от жилищен комплекс "Дружба" в столицата защитиха българщината, включвайки се вчера в традиционното "Хоро край езерото". Инициативата е на администрацията на район "Искър" и на кмета Ивайло Цеков и се провежда за трета поредна година.

Автомобил се запали до Румънското посолство

Автомобил се запали тази сутрин близо до Румънското посолство в София.Инцидентът стана малко след МОЛ "Сердика" в посока към Телевизионната кула. За това съобщиха граждани в социалните мрежи.

Предлагат земя в Божурище по 2 лева за квадратен метър

Около 80 декара общински парцели в регулация се продават за по 1, 68 лева за квадратен метър в община Божурище.След проведен търг на оценките имотите са дадени на частници за малко над 2 лева. Една от фирмите, спечелила имотите чрез пълномощници, се оказва,че се управлява от бащата на кмета на Божурище.

Проектират ново споделено трасе от "Сливница" до "Никола Мушанов" (СНИМКИ)

Ново споделено трасе за трамваи и автобуси се проектира от "Сливница" до улица "Никола Мушанов". Това съобщи днес заместник-кметът на София Дончо Барбалов. Рано сутринта той направи проверка на ремонтираното през есента споделено трасе от "Сливница" до кръстовището с "Иван Евстатиев Гешов". Участъци от това трасе в момента се ремонтират, за да се запълни оставената от предишния изпълнител фуга около трамвайните релси. "В момента това е временно решение и се прави нов проект за споделеното трасе тъй като това е проектирано през 1999 година. От геоложките проучвания се оказва,че това трасе няма да издържи натоварването на 10-тонните автобуси, които от есента се движат по трамвайните релси.

Премахват перките от "Графа", ако новият проект се одобри от Пътна полиция

Перките на акули ще се премахнат от ремонтираната ул. Граф Игнатиев, ако новият проект, с избраните чугунени боларди, бъде одобрен от Пътна полиция на СДВР. Трасето, по което се движат трамваи и пешеходци не може да бъде без ограничители, защото сигурността на хората е на първо място. Това коментира кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти днес.

Сигнал за дрога в "Стрелбище" вдигна полицията

Сигнал за наркоразпространени вдигна полицията в кв. "Стрелбище". На място са изпратени 2 патрулни автомобила, потвърдиха от СДВР за Столица.bg.

С хора, питка и здравец откриха обновената хранително-вкусовата гимназия (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чисто нова визия, но запазена архитектура е вече столичната Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии "Проф. д-р Георги Павлов". Обновяването на сградата е приключило и днес официално бе открито ремонтиранотото училище. Стотици ученици, учители и официални гости се събраха в двора. За откриването пристигна столичният кмет Йорданка Фандъкова, зам.-кметът Ирина Савина, районният кмет Иван Божилов и други официални лица. Възпитанички на училището посрещнаха гостите с пита и с китка здравец. Столичният кмет веднага забеляза чисто новото многофункционално игрище за футбол, баскетбол и волейбол. То е с каучукова противоударна настилка. Фандъкова първо се спря и се разговори учениците.

Увеличава се броя на заразените с морбили в София и в Софийска област

Увеличава се броят на заразените с морбили в София и в Софийска област. Информацията съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, съобщава Нова телевизия. В момента болните в страната са 472, като 70 на сто от тях са от ромски произход. В София-област болните са 165, а в София-град 134. През последната 16-та седмица на 2019 г. най-много случаи са съобщени от София-град -30 случая, София-област – 16 случая следвани от Благоевград – 12 случая.

Вижте най-атрактивните събития в София за утре - 23 април ТУК.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right