Новините в София: Най-важното за деня 22 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 април 2020 г.

Тръгна дистанционното обучение и в детските градини в София

Дистанционно обучение и на малчуганите в детските градини започна в София. Това обяви, обяви зам.-кметът по образование и култура Тодор Чобанов, цитиран от БНР.

22-годишен студент от София е в неизвестност, близките молят за помощ

Издирва се Давид Георгиев от София. Той е студент и е на 22-години.Момчето е в неизвестност от 27 март, когато излязло от дома си в кв. "Обеля 2" около 11 ч. и не се е прибрало, съобщават във Фейсбук негови близки, цитирани от Bulgaria ON AIR.

Арестуваха за 72 часа мъж, влязъл в София въпреки нареждане на полицията

С арест за 72 часа се "уреди" мъж, който успя да влезе "незаконно" в столицата в понеделник. Инцидентът е станал в понеделник сутринта, когато столицата бе под стриктна блокада. Днес изтича срокът на задържането.

Софийска районна прокуратура привлича към наказателна отговорност спътниците на Кристиан Николов

Георги Иванов и Симона Цанкова са под парична гаранция от 10 000 лв., съобщиха от прокуратурата Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност спътниците на Кристиан Николов, който уби с джипа си журналиста Милен Цветков на 19 април т. г. В Ауди Q7 са пътували синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги и приятелката на Николов - Симона Цанкова.

От 400 тествани шофьори в градския транспорт на София само един е с COVID-19

Само 1 от 400 шофьори в градския транспорт на София е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщиха от Столична община, цитирани от „Монитор“. От "Московска" 33 все пак уточниха, че данните са към вчерашния ден. За да се потвърди резултата шофьорът ще бъде тестван отново.

И полицай е участник и пострадал във верижната катастрофа на изхода на София (СНИМКИ)

Образувано е досъдебно производство, униформеният не е бил на работа Двама са пострадалите от тежката верижна катастрофа вчера сутринта, вторник, 21 април 2020 г., на изхода на София по магистрала Тракия, научи Столица.bg. Единият от тях е полицаи, а другият е млад мъж, който е с комоцио. Образувано е досъдебно производство, потвърдиха от СДВР пред Столица.bg.

Пак катастрофа при "Парадайс" в София, има пострадал в "Пирогов"

Ударът е между джип БМВ и баничарка Отново има катастрофа на кръстовището при мол "Парадайс" в София. За инцидента съобщиха очевидци в социалната мрежа. Ударът е станал преди около половин час. Има един пострадал човек, който е откаран в "Пирогов".

5 от 604 тествани медици от столичните общински болници са с коронавирус

С PCR тестове са изследвани 604 медици, работещи в Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ в София. От тях има доказани 5 случая на заразени с коронавирус. Това съобщи в социалната мрежа зам.-кметът по финанси и здраве на столицата Дончо Барбалов.

9 заразени за деня и 1024 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Най-много заразени - трима, има в област София и първи случай във Велинград 1024 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 9 нови случая, като 3 са в област София, 2 в област Пловдив, 2 в област Кюстендил, 1 в област Пазарджик и 1 в област Перник. В Пазарджишка област във Велинград има първи заразен с коронавирус.

Кристиан Николов обвинен за умишлено причиняване на смърт

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението си спрямо 22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков. Случаят е особено тежък, се казва в съобщението на апелативната прокуратура до медиите.

Дъщерята на Милен Цветков е в София, на летището я тестваха за COVID-19

Опечалената дъщеря на журналиста Милен Цветков кацна днес на летище София с полет от Нидерландия. Момичето пристигна в България с помощта на правителството. Заедно с майка й и първа съпруга на журналиста бяха тествани още на летището, съобщи 24 часа.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right