Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 април 2021 г.

Нов рекорд за поставени ваксини в София и страната

В София и страната бе отбелязан нов рекорд за поставени ваксини. Това съобщи проф. Костадин Ангелов в профила си в социалната мрежа. Към 18:30ч. са ваксинирани 21 306 души. Следващият месец здравното министерство цели да ваксинира по 50 000 души на ден. Очаква се в София и страната да пристигнат близо 5,5 милиона ваксини до края на юни, заяви експремиерът Бойко Борисов на извънредно правителствено заседание.

1001 проверки за спазване на COVID-19 мерките са направени в София

Столичен инспекторат съобщи, че продължават проверките за спазване на COVID мерките в София. При направени 1001 инспекции на хранителни, нехранителни търговски обекти, фитнес зали и обекти в моловете за спазване на противоепидемичните мерки, са установени единични нарушения.

СОС разглежда промени в маршрута на 4 автобусни линии след пускането на метрото от Овча купел

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за оптимизиране транспортната схема на масовия градски транспорт, след въвеждането в експлоатация на третия лъч на столичното метро. Внесен е доклад за промеяна на маршрутите по 4 автобусни линии - 59, 45, 60 и 73, така че да се осигури по-добра свързаност на районите в софия и по-добро обслужване на пътниците.

В София и страната: "Зелени коридори" за ваксини отново след седмица

"Зелени коридори" за ваксини срещу COVID-19 ще бъдат отворени отново в София и страната след седмица. Става дума за времето от 30 април до 10 май. "Всяко едно РЗИ ще обяви в понеделник къде може да има такива. Естествено, личните лекари също ще продължат да поставят ваксини в този период". Това съобщи на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. За "зелените коридори" ще се ползват всички препарати, с които до момента страната разполага – Pfizer, по-малки количества Moderna и AstraZeneca”. Доц. Кунчев допълни, че ваксината на „Янсен” остава на склад до понеделник.

Пенсионерите в София и страната с добавка от 50 лв. и през май

Пенсионерите в София и страната ще получат допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на 104 400 000 лева. и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии, стана ясно по време на извънредното правителствено заседание днес.

Методи Лалов пред СОС: През март 2020 сме внесли предложение за демонтиране на Паметника на Съветската армия и преместване извън центъра на София

"Демократите ли? По символите ще ги познаете. Нека видим кой е символът, с който управляваната вече 15 години от ГЕРБ Столична община така и не намира сили да се раздели. Няма да ни е трудно да го открием - намира се в центъра на София, откъдето натрапчиво ни напомня, че управата на столицата няма нищо против паметник, възхваляващ като "освободителка" армия, окупационна за страната ни, обслужвала човеконенавистния и обявен за престъпление комунистически режим.


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 март. Линейка и автомобил се сблъсках...

Прочети още keyboard_arrow_right