Новините в София: Най-важното за деня 22 май, 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 май 2019 г.

Внимание: Избягвайте Сточна гара, Сливница и Раковски (СНИМКИ и ВИДЕО)

Огромно задръстване блокира движението в района на колелото на "Сточна гара", бул. "Сливница" и ул. "Г.С. Раковски". Причината са навлезли коли на кръстовището на "Раковски" и "Сливница" заради продължаващия ремонт на ул. "Каменоделска".

Ремонт затваря бул. България през юли и август

Ремонти през летните месеци започват на 10 големи обекта - улици и булеварди в София, които ще вървят едновременно с обновяване на уличната мрежа - пълненето на дупки, бордюри и тротоарни настилки в столицата. Големи трудности в движението, в центъра на София създава продължаващата цялостна реконструкция на ул. Каменоделска. Потърпевши днес станаха стотици, които висяха дълго в задръстване на Сточна гара, Сливница и "Раковски". До края на май започват строителни дейности по ул. Президент Линкълн в Овча купел. И по друга важна артерия в квартала - ул. Монтевидео също продължават строителните дейности. Обектът ще бъде завършен след приключване на изграждането на метрото и ще стане 4-лентов булевард. 

Тухли паднаха и убиха мъж по време на ремонт

47-годишен мъж бе затрупан от тухли, докато прави ремонт в къща в Божурище, съобщи ОДМВР- София.Човекът започнал работа, но заради силен вятър тухлите от покрива паднали и го ранили в областта на главата. Мъжът веднага е откаран в болница с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите по-късно мъжът е починал.

Нова екстра в Южния парк: Пускаш локация, доставят ти напитки и ядки

Южният парк в София става любима и удобна дестинация за столичани и особено за млади семейства с деца. В зеленото пространство вече има супермодерна екстра – Rollin Drink Box. Посетителите пускат локацията си, в коя част на парка се намират и до 10 минути получават напитка и ядки. Новата услуга бе предложена на столичани и гости за кратко време през 2018 г. Сега обаче започва сезонът и в парка е пълно с посетители и най-вече с млади семейства и майки с деца.

Нападнаха и пребиха съдебен охранител в "Надежда"

В столичния квартал "Надежда" тази нощ е нападнат и пребит служител от "Съдебна охрана". За инцидента са задържани 10 човека, съобщи БНР. Изяснява се кои от цялата група са конкретните извършители на деянието. Човекът е откаран веднага в болница без опасност за живота.

Античен зидан гроб бе открит до храма "Александър Невски"

На невероятна находка са попаднали археолозите от Регионалния музей за история на София в близост до храма "Александър Невски". Преди два дни те тръгнали да извършват т.нар. спасително археологично проучване на площада преди началото на ремонта на тази част от Зона 4 на Централната градска част.

Кандидат за летище София готов да вложи 600 млн. евро за национален стадион в София

Кандидатът за концесията на летище София - MAG е готов да инвестира 600 млн. евро за изграждането на нов национален стадион в София. Офертата е част от концесията за аеропорта в столицата. Предложението за национален стадион е включено в разширеното предложение на консорциума, което е подадено пред Министерството на транспорта.

Бой край стадион „Васил Левски“ прати мъж в болница

Бой между двама души от ромски произход е станал преди минути в района на стадион „Васил Левски“ край сектор Г. Напрежението е ескалирало след жесток спор между двамата, съобщават очевидци. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и линейка. Единият е получил нараняване на главата и веднага е откаран в болница, а другият е задържан, съобщиха от СДВР пред Столица.bg. От полицията изясняват причината за сбиването. 

Изплащат по 50 хил. лв. за загиналите в катастрофата край Своге

Компанията за застраховки „Бул инс” ще изплати по 50 хил. лв. на близките на 20-те загинали в катастрофата край Своге. Информацията съобщи изпълнителният директор на компанията Стоян Проданов пред журналисти. Това се случва само ден, след като стана ясно, че от дружеството са изплатили само по 10 лв. на част от роднините. От компанията се аргументираха, че са длъжни да изплатят обезщетение, защото автобусът не е изпълнявал обществен превоз. От компанията обаче няма да са откажат от намерението си да водят съдебни дела след изплащането на обезщетенията.

Още интересни събития от утрешния 23 май може да намерите - ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right