Новините в София: Най-важното за деня 22 май, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 май 2020 г.

"Пътна полиция": Ще има реверсивно движение на изхода от София посока Перник

В навечерието от серията почивни дни „Пътна полиция” даде информация, важна за всички, които ще тръгнат на път. За улеснение на водачите ще бъде създадено реверсивно движение в посока изход от София към Перник.

От ЦГМ обясниха как ще се движи градският транспорт в серията почивни дни

От Центъра за градска мобилност обясниха как ще се движи градският транспорт в столицата през трите почивни и празнични дни-23,24,25 май.

ВАП поиска от ДНСК проверка на строежа на небостъргач в центъра на София

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да извърши незабавна проверка на законността на строежа на небостъргач „I Tower” в центъра на град София. ВАП е образувала преписка въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че изграждането на сградата се извършва при изтекло разрешително за строеж.

Слагат нов светофар на кръстовището на "Раковски" с бул. "Сливница" (СНИМКИ)

Поставят нова светофарна секция на кръстовището на "Г. С. Раковски" с бул. "Сливница". За това съобщиха граждани в социалната мрежа с множество снимки.

Оставиха в ареста служителя на НСО от групата, свързана с убийството на Марангозова

Софийският военен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“ на лицето Б.И.- служител на НСО, съобщиха от държавното обвинение. На 21.05.2020 г. по искане на Военно-окръжна прокуратура Софийският военен съд наложи на Б.И. и П.К. най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, а на В.П. е наложена мярка „Домашен арест“.

През юни започват тестовете на влаковете на метрото в Овча купел (СНИМКИ/ВИДЕО)

Промениха имената на четирите спирки в Овча купел Метрото стигна до Овча купел, а изграждането вече е на финалната права. Приключва срокът на строително монтажните работи, който бе удължен заради извънредната ситуация за СOVID-19. В момента по 4 станции се извършват  довършителни монтажни работи на детайли по основните съоръжения и се прави подготовка за  експлоатацията на релсовия път, съобщиха пред Столица.bg от "Метрополитен".

Виенски спирки по "Патриарха", повече места за паркиране край НДК и промяна на движението в центъра София

Промяна в движението, нова визия и трансформация на няколко централни софийски улици предвижда проект на Столична община. Спирките на градския транспорт ще бъдат във Виенски стил, променя се движението по "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен", а по бул. "Витоша" ще има повече паркоместа.

От свърталище на бездомници до лъскав и модерен пазар на "Щросмайер" (СНИМКИ)

В лъскав и модерен се превърна някогашният западнал и потънал в разруха пазар на ул. Щросмайер в София, който е към общинското дружество Пазари Запад. Мястото бе потънало в мръсотия и се бе превърнало в свърталище на бездомници

Над 17 000 места на "Герена" разпродадени за 106 години "Левски"

За 24 май от 19.14 часа ще има специална изненада за феновете Местата са разпродадени и виртуално стадион "Герена" прелива от зрители. Уникалното е, че "Левски" София официално стана първият български футболен клуб, който напълни стадион при епидемията от COVID-19, заради която се забранява физическо присъствие на фенове.

176 детски градини отварят в София на 26 май

На 26 май 2020 г. отварят 176 детски градини и 24 детски ясли на територията на Столична община. 11849 заявления за общинските детски градини са подадени от родителите. Това е 26 % от общия брой на посещаващите. В самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.

Премахнаха ромско гето на "Пасарелски язовир" в Подуяне

Незаконно ромско гето на ул. "Пасарелски язовир" в район Подуяне вече е история. При премахването вчера са присъствали социални работници. Те са , организирали настаняването на обитатели във временни домове, съобщиха от кметство Подуяне.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right