Новините в София: Най-важното за деня 22 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 май 2021 г.

Самолет се приземи успешно при аварийно кацане на летище София

Линейки и пожарни за броени минути се струпаха на летище София тази сутрин около 8 часа, заради аварийното кацана на самолет със 137 пътници на борда и 8 тона гориво. В 7.44 часа самолетът е излетял от столичното летище към Египет. Минути след това е влязъл в авариен режим и се е наложило отново да кацне. По непотвърдена информация проблемът е бил в двигателя.

Роденият в София Тео е новата сензация в световния тенис (СНИМКИ)

10-годишният Тео Давидов е новата сензация в световния тенис. Момчето, родено на 26 август 2010г. в София, придоби огромна популярност с видео,  в което играе, редувайки ръцете си по забележителен начин. Тео сменя с лекота ръката и праща форхенди ту с лявата, ту с дясната. „Не се опитвам да съм известен. Искам да стана професионален тенисист. Започнах да играя с двете ръце, защото баща ми искаше да види дали мога да играя така,“ споделя Тео. Семейството му се мести в Колорадо, когато момчето е на годинка. Давидов започва да тренира тенис когато е едва на 2 години. Баща му Калин е треньор по тенис.

Откриха 15-годишното момиче, изчезнало в София

15-годишната Елица Ивчева е открита, съобщиха от МВР София. По молба на близките тя бе обявена за издирване в столицата. Припомняме, че Ивчева е напуснала дома им в София около 12.00 часа на 17 май т.г. Момичето е било облечено с черно късо яке и черен панталон. 15-годишната не е носила мобилен телефон, нямала е пари и документи в себе си.

Жена влезе в насрещното и удари джип в „Обеля“

Жена влезе в насрещното на кръговото между „Надежда“ и  „Обеля“ - Ломско шосе. Автомобилът се е блъснал в джип. Снимка на катастрофата бе качена в социалната мрежа. Мъжът, качил фотосите, коментира, че жена шофьор и скиор няма. Той призова жената да си върне книжката, откъдето я е взела.

Променят движението на Южната дъга на път II-18 Софийски околовръстен път

През нощта на 22 и 23 май ще бъдат затворени кръстовищата при пътните възли „Лозен“ и „Горубляне“ на Софийския околовръстен път, съобщиха от АПИ. Ще се полага последният асфалтов пласт на съоръженията на Южната дъга на път II-18 Софийски околовръстен път .

90 проекта за младежта и спорта на Столична община бяха спрени от съда

Съдът спира 90 проекта по две програми на Столичната община за младежта и спорта. Причината е  жалба на кмета на район "Красно село" Росина Станиславова. Проектите трябва да започнат през юни и юли, съобщи БНР.


 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right