Новините в София: Най-важното за деня 22 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 март 2020 г.

Йорданка Фандъкова с призив за спазване на мерките

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че е привърженик на най-строгите възможни мерки, за да се опази здравето на гражданите. Тя отправи своя апел към гражданите да спазват наложения режим, за да се ограничи заразата, каза тя пред Нова ТВ.

Дарителска кампания за „Пирогов“ и от прокурорите

Кампания за дарения за „Пирогов“ организират прокурори, следователи и съдебни служители, съобщава Нова ТВ. На сайта на държавното обвинение е публикувано съобщение, с което се призовава за солидарност в кризата. Подчертава се ключовата роля на „Пирогов“ в грижата за най-тежките случаи и нуждата от помощ за болничното заведение.

Повече от 200 доброволци в помощ на ВМА

Повече от 200 доброволци са се записали във ВМА, съобщава 24 часа. Това са студенти, санитари, корабни лекари, програмисти, рехабилитатори. Доброволците са във възрастова група между 18 и 29 години.

Китай дари защитни маски и облекла на „Пирогов“

Китай дари защитни облекла и маски на „Пирогов“, съобщава БТВ. Дарителската кампания е организирана за часове и защитните средства са събрани от китайската общност в България, със съдействието на Китайското посолство.

Радев налага вето на част от Закона за извънредното положение

Президентът Румен Радев налага вето на част от Закона за извънредното положение, стана ясно от изявлението на държавния глава от „Дондуков”2.

Александровска получи 100 000 лв дарение от „Белла България“

Александровска болница получи дарение от „Белла България“ в размер на 100 000 лв, съобщава Офнюз. С тези пари ще бъдат купени нужните респиратори и апаратура, която е необходима за лечение на тежките случаи на заразени с коронавирус.

Входовете към Витоша са блокирани

Със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова подстъпите към Витоша бяха затворени. СДВР има ангажимента да следи за изпълнението на заповедта и да контролира достъпа на граждани до планината.

Има загинал при челен удар на кола с ТИР край София

Катастрофа между кола и ТИР е завършила със смърт и тежко ранен, съобщава МВР. На място е загинал шофьорът на леката кола, а съпругата му е тежко състояние. Инцидентът се е случил между селата Войнеговци и Локорско. Сигналът за катастрофата е подаден в 14.30 ч.

185 са потвърдените заразени с коронавирус към 17 ч

Към 17.00 ч. потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в страната са 185, съобщиха от Националния оперативен щаб. 11 са новите случаи в София, сподели началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Софиямед“ и „Токуда“ започват да приемат и лекуват пациенти

Двете софийски болници „Софиямед“ и „Токуда“ възобновяват приема и лечението на пациенти, стана ясно от изказването на председателят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 17 април 2024 г....

Времето на 17 април 2024 г.: В сряда ще е облачно и ветровито, съобщават от НИМХ. Ще се развива купеста и купесто-дъждо...

Прочети още keyboard_arrow_right