Новините в София: Най-важното за деня 22 октомври, 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 октомври 2019 г.

Тежка катастрофа на Околовръстното преди "Симеоновско шосе"

Тежка катастрофа на Околовръстния път преди бул. "Симеоновско шосе" е станала преди минути. ПТП-то е в посока "Горубляне", свидетелстват сигнали на шофьори в социалната мрежа. Задръстването е повече от сериозно. Редицата с коли стига почти до детелината на бул. "България".

Тротинетка предизвика катастрофа до Софийския университет (СНИМКИ/ВИДЕО)

Млад човек с тротинетка  бе ударен от "Голф" на метри от Софийския университет. Момчето реши да прекоси пътното платно по диагонал, без да се съобрази дали идват коли и дали може да направи маневрата. Това показват клипове, качени от шофьори в социалната мрежа. Заради бързането, младежът буквално бе пометен от идващ от Спортната палата посока университета "Голф". Според свидетели той е със счупен крак след инцидента. 

Ремонтираха старите фитнес уреди в Южния парк (СНИМКИ)

Нов живот за старите фитнес уреди в Южния парк. Съоръженията за стрийт фитнес са като нови благодарение златните ръце на дърводелеца Георги Колевски. Това съобщават от ОП "Паркове и градски градини".

Велосипедист е в тежко състояние, издирва се шофьорът, който го блъсна (СНИМКИ)

Велосипедист е в тежко състояние, след като лека кола го блъсна до стадион "Локомотив" в посока "Хюндай България" на светофара. Водачът на автомобила си е продължил, без да спре и да се поинтересува как е удареният от него човек.

 Немска нискотарифна компания ще лети до София

 Немската нискотарифна компания Юроуингс (Eurowings) ще има полети до София от 28 октомври. Това съобщиха от българският летищен оператор, цитирани от "Монитор". Допълнителни подробности не са дадени от Летище София. Те ще бъдат разкрити на официално събитие на самата дата.

Женският пазар свети, чистят го по график през 2 часа (СНИМКИ)

На емблематичния пазар лъснаха и дезинфекцирани шахтите на подземните контейнери Женският пазар свети от чистота и това е още едно доказателство, че емблематичното за столичани тържище вече е място и пространство за социални контакти, както и туристическа точка да идващите в София чужденци.

Безплатни прегледи в "Пирогов" за рискове от инсулт

Безплатни профилактични прегледи за рискове от инсулт ще се проведат на 29 октомври в "Пирогов". Необходимо е обаче хората предварително да се запишат. Това може да стане всеки делничен ден между 8 и 13 часа. Прегледите ще се правят от завеждащия неврологично отделение на болницата д-р Мария Димитрова и екипът ѝ в Медицински център „Пирогов”, кабинет 6 и 7 от 9 до  14 часа.

Джамбазки: Кандидати за кметове обещават всичко - 200 подводници за Перловската река и петролни шейхове

Фандъкова иска законодателна промяна за професионалната отговорност на строителните фирми Кандидатите за кметове обещават всичко на столичани - 200 подводници за Перловската река и петролни шейхове. Това каза кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки в дебата с опонентите си студиото на bTV. Войводата направи този коментар по повод обещанията на арх. Борислав Игнатов, Демократична България и Мая Манолова, БСП, НДСВ, ДБГ, че ще решат проблема с презасторяването в София, като изкупят всички частни терени.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right