Новините в София: Най-важното за деня 22 октомври, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 октомври 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 октомври 2020 г.

Столичани питат: Кога ще заработи хоризонталният ескалатор в метростанция Софийски университет?

Софиянци се чудят кога ще заработи хоризонталният ескалатор между метростанция Софийски университет и Орлов мост.
Кадър на неработещия ескалатор беше публикуван във фейсбук групата „Безумията в София“.
Столичанин коментира, че вече 10 години, минавайки оттам, въпросният ескалатор не работи.

COVID-19 в столични училища: Заразени 114 ученика и 49 учители, карантирани 3396 и 210 учители

Над 3000 - 3396 са карантинираните ученици и 210 учители в софийските училища. Причината е заразени с COVID-19 114 ученика и 49 учители. Това са данните за София, които съобщи директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев на брифинга на Националиня оперативен щаб.
София държи класацията за най-много заразени за денонощие. Във вторник те са 523 вторник, за последните 24 часа са 483, а общо в столицата са 9302.

Фандъкова: Няма да затваряме София заради разпространението на COVID-19

Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира в студиото на „Денят започва“ по БНТ, че в София няма да се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Сегашните са достатъчни и адекватни на ситуацията в столицата.
Фандъкова е категорична, че за момента няма да се затваря града заради разпространението на COVID-19. За да се ограничи заразата, е важен контролът.
Той е засилен в градския транспорт. Проверките се осъществяват от Центъра за градска мобилност и полицията. Съставени са 17 акта за неносене на маски и 4 предупредителни протокола от страна на полицията.

Новата фактура на "Топлофикация София" направена на разбираем за клиентите език

Новата фактура на Топлофикация София е направена ясно и точно. А данните в нея са обяснени така, че да бъдат разбрани лесно от клиентите. На първата страница хората ще могат да видят дължимата сума и срока за плащане. Най-важната информация за потребителите е посочена в началото, а на следващите страници са поместени подробни разяснения и полезни факти.

Колона от автомобили задръсти булевард "България"

Колона от автомобили се изви на столичния булевард „България“, видя Столица.bg. Задръстването започва след моста на НДК и продължава до бул. „Академик Иван Евстратиев Гешов“.
Някои от изнервените шофьори се опитаха да се измъкнат от колоната като караха в бус лентата.

Мерцедес заприщи тротоара на детска количка на Симеоновско

Столичани продължават да паркират по тротоари, без да се съобразяват, че това са пешеходни пространства. Такъв е случая със спрял Мерцедес на тротоара на Симеоновско шосе.
Колата е затворила целия тротоар и от там не може да премине майка с бебешка количка. За да заобоколи автомобила, тя трябва да слезе на пътното платно. Известно е, че по точно Симеоновско колите летят и доста рисковано майка с бебешка количка да е на пътя.

Четирима от волейболния "Левски" са с COVID-19

Четирима волейболисти на мъжкия "Левски" София са с COVID-19. Затова плейофът за влизане в първата осмица на Суперлигата между сините и "Локомотив" (Пловдив) бе отложен на база приетите от УС на БФВ на 6.10.2020 г. Правила за действие при положителен резултат за COVID-19.
Според правилата при минимум четирима картотекирани състезатели от представителния отбор, доказано заразени с коронавирус, съответният волейболен клуб има правото да поиска отлагане на предстоящата си среща след установяването. Заради четиримата си играчи от столичния клуб поискаха отлагане.

Западен парк готов до края на годината, пролетта монтират парковата мебел

До края на годината ще приключи дългоочакваната реконструкция на Западен парк. След двегодишно закъснение зеленото пространство ще бъде обновено, уютно и привлекателно. В момента се работи по централната алея и е пред приключване, другите вече се асфалтират. Очакваме времето да позволи и след като вече започна усилената работа до края на годината да приключи този реконструкция. Другите алеи са готови, приключени са и повече от половината от 11-те подобекта на Западен парк, потвърдиха от Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 март. Линейка и автомобил се сблъсках...

Прочети още keyboard_arrow_right