Новините в София: Най-важното за деня 22 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 януари 2020 г.

Семейство от София твърди, че е жертва на некачествено саниране

Влага и мухъл „превзеха апартамента” на семейство от София. Заради късо съединение хората останали и без електроуреди. Течовете се появили месеци след края на санирането във входа, където живеят пострадалите. За проблема разказват от Нова телевизия

Влиза в сила SMS-услугата на ЦГМ за шофьорите с вдигнати от паяка коли

Вече работи новата SMS услуга на ЦГМ за водачите, чиито автомобили са принудително преместени на наказателен паркинг. Това съобщава от Центъра.   Водачите, чиито автомобил е преместен на наказателен паркинг, ще получават кратко съобщение от номер 1902, че колата е на наказателен паркинг, адресът на паркинга и връзка със сайта и контактния телефон на ЦГМ.

Експерт: Южните квартали на София започват да изчерпват капацитета си за строителство

Почти 150 хил. сделки с имоти са вписани в цялата страна до края на септември 2019г., сочат данните на Агенцията по вписванията, като само в София те са малко над 20 хил. и нарастват с 5,5% на годишна основа.

Маскирани откраднаха 10 000 лв. от бензиностанция в Казичене

Маскирани  нападнали и обрали бензиностанция в Казичене тази нощ. От там са откраднали 10 000 лв. Грабежлиите са влезли в бензиностанцията около 3 часа през нощта. Заплашили са служителите и са отмъкнали стекове с цигари и парите, съобщи Монитор.

Паяк разчиства столичния Люлин

Няколко паяка вършеят в столичния Люлин в момента, сигнализираха очевидци в социалната мрежа. Колите на Центъра за градска мобилност разчистват от нарушители, паркирали на непозволени места.

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта, а не в Педиатрията

Акцията на полицията и прокуратурата е в Комисията по хазарта, в детската болница няма нито прокуратура, нито полиция. от пет телевизии ми звъняха вече, заяви пред Столица.bg зам.-директорът на детската болница доц. Калайков.

Адреналин в кръвта: Появи се писта за каране върху лед и сняг близо до София

Адреналин в кръвта, любов към автомобилите и усет за приключенията. Това предлага първата писта за каране върху лед и сняг. Разположена е на малко повече от 70 км от София. Тя е дело на автомобилния  състезател Димитър Илиев и неговия екип. За два месеца те подготвят трасето, което е с дължина над 1 км, разказват от Bulgaria ON AIR.

Четирима са бандитите, обрали бензиностанцията в Казичене

От МВР дадоха нови подробности за поредния обир на бензиностанция в столицата- този път в Казичене. Записите показват, че са влезли четирима души, взели са касата и част от оборота и са напуснали.

София ще получава средства за градско развитие и през 2021-2027

София - град и Благоевград ще са центровете на растеж в Югозападна България, които през предстоящия период ще получават средства за градско развитие през отделен приоритет на оперативната програма. Към настоящият момент е планирано още 6 градски общини в района да получават подкрепа през програмата за цялата си територия.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кога мислите, че ще бъдат облекчени мерките срещу Covid-19?
 • Седмицата след Великден (21-28 април) (5%, 32 Гласове)
 • Началото на Май (01-07 април) (9%, 58 Гласове)
 • След Гергьовден (07-13 май) (18%, 112 Гласове)
 • След края на извнредното положение (След 13-ти май) (31%, 199 Гласове)
 • Извънредното положение ще бъде удължено заради лошата дисциплина по Великден (37%, 236 Гласове)
Общо гласували: 637 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 май, 2020 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 май 2020 г. Сдружение събира пари...

Прочети още keyboard_arrow_right