Новините в София: Най-важното за деня 22 януари 2021 г.

Новините в София за деня 22  януари 2021 година

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 януари 2021 г.

Строителят на детската градина в Кръстова вада иска допълнително пари

Още пари е поискал строителят на единствената и долгоочаквана детска градина в столичния квартал Кръстова вада, район Лозенец-Столична община. Това съобщи пред Столица.bg. Константин Павлов, кмет на района. Изграждането на градината закъснява почти с година и може да е готова и завършена през пролетта, но и това не е сигурно.
"Много щях да съм щастлив, ако градината беше готова до идването ми като районен кмет на Лозенец", заяви Константин Павлов, наследил строежа от предшественика си Любомир Дреков.

От другата седмица в София: Първоначалната цена на такситата скача двойно

От другата седмица в сила влизат нови и по-високи цени на таксиметровите услуги. На практика това значи, че aкo дo мoмeнтa в Coфия мacoвитe цeни нa първoнaчaлнaтa тaкca бяхa oкoлo 70 cтoтинки, тo c прoмeнитe в нaрeдбaтa първoнaчaлнaтa тaкca cтaвa минимум 1,58 лeвa прeз дeня и 1,80 лeвa прeз нoщтa, обясняват от "Монитор". А ако прeвoзвaчът рeши дa ce възпoлзвa oт прeдeлнaтa цeнa зa cтaртoвaтa тaрифa, тo брoячът щe зaпoчвa дa oтчитa oт 2,37 лeвa прeз дeня и 2,70 лeвa прeз нoщтa.

Двама пациенти, съмнителни за новия щам на COVID-19, приети в "Пирогов"

Двама пациенти със съмнение, че са носители на новия вариант на COVID-19, вече са приети в „Пирогов” за лечение. Общо пет са българите, хванати само в лабораторията на спешната болница с мутацията на вируса, за последните 24 часа, разказват от Нова телевизия.
Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов прогнозира начало на трета вълна на заразата у нас, която все още е в много начален стадий. За това заговориха и вирусолози, които призоваха за затягане, а не за разхлабване на мерките у нас.

Мерцедес се заби в уличен стълб до пешеходна пътека в "Бъкстон"

Мерцедес се заби в уличен стълб на бул. Бъкстон. Шофьорът е самокатастрофирал и сблъсъкът е станал непосредствено до пешеходна пътека. Екшънът е около 1 часа и за щастие не е имало пешеходци по пътя и тротоара.
Ударът е толкова силен, че въздушните възглавници са се отворили и са предпазили шофьора. Предницата на автомобила е размазана, включително и ходовата част, разказаха очевидци пред Столица.bg.
Няма пострадали хора. Изясняват се причините за инцидента. Една от тях е превишена скорост по безлючния през нощта булевард и загуба на контрол над мощната машина.

Махат 4 незаконни обекта на територията на парк "Витоша"

Има издадени заповеди за премахването на 4 незаконни обекта на територията на природен парк "Витоша". Заповедите са от Направление „Архитектура и градоустройство“, Столична община. Незаконните постройки се намират около хотел „Аглика“ на територията на природен парк „Витоша“.
Установените незаконни строежи са: сграда за обслужващ персонал, едноетажна сграда за КПП, гараж и метална бариера.

Проф. Богов: Отварянето на заведенията в София и страната засега е невъзможно

Изпълнителният директор на Александровска болница проф. Борис Богов заяви в "Денят започва", че отварянето на заведения, ресторанти и молове засега не е възможно.
„Първата седмица на януари излекуваните са около 10 000, втората седмица те са 15 000, а вчера са 31 000. Трябва да бъдем по-внимателни, за да не ни изиграе разхлабването на мерките лоша шега и да се наложи след 2-3 седмици затваряне отново,“ сподели проф. Богов.

От 25 януари тръгва масово тестване на столичните учители за COVID-19

Започна масово тестване на учителите в София за коронавирус. Стартът на поетапното скринингово изследване за заразата чрез антигенен тест е 25 януари, съобщиха от Столична община.
Изследването се провежда по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и директора на РЗИ- София Данчо Пенчев и с подкрепата на РУО – София-град.
В скрининга ще се включат 10 общински ДКЦ-та:VIII, XI, XII, XIII, XVII, XVIII, XX, XXII, XXIV и XXV ДКЦ , също така и кабинетът на СРЗИ на ул. „Враня“ 20.

Махнаха незаконни гаражи в "Западен парк", "Разсадника" и "Красна поляна"1

И през днешния ден на територията на район "Красна поляна" имаше махане на незаконни гаражни клетки, съобщават от администрацията на района в социалната мрежа.
Акцията се проведе в ж.к "Западен парк" при бл. 7, ж.к "Красна поляна" 1 при бл. 24, ж.к. "Разсадника" - при бл. 62 и бл. 65.
След премахването на гаражните клетки, теренът се разчиства. От район "Красна поляна" планират и облагородяване на пространствата чрез асфалтиране и озеленяване.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 15 април 2024 г....

Времето на 15 април 2024 г.: Слънчево и горещо ще е днес времето в София с температурна амплитуда от 24 - 25 градуса. О...

Прочети още keyboard_arrow_right