Новините в София: Най-важното за деня 22 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 юли 2021 г.

Снимка: Фейсбук

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 юли 2021 г.

"Пироговци" спират с протестите: Животът и здравето на пациентите са най-важни
От най-голямата спешна болница у нас- "Пирогов” спират с протестните си действия. Синдикатите към лечебното заведение смятат, че животът и здравето на пациентите са най-важни, информират от Нова телевизия. Вчера стана ясно, че след проведена среща здравното министерство и „Пирогов” са стигнали до консенсус.

ДНСК е сезирана от Столична община за незаконно строителство на обект в "Студентски"

Проверка на Столична община и район „Студентски“ на състоянието на пропадналото пътно платно и тротоар на бул. „8 декември“ след строителна авария на частен обект установи, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж. За извършеното незаконно строителство Столична община сезира ДНСК.

Тесла и такси катастрофираха на столичния бул. Черни връх (СНИМКИ)

Черната статистика на столичния бул. Черни връх се увеличи с още една катастрофа, днес за щастие няма пострадали хора. Преди час, край търговския център Парадайс, се удариха Тесла и такси.  Щетите и на двата автомобила са сериозни. Временно там се образува задръстване, но в момента движението е нормализирано. 

След леко ПТП Голф 3 се запали и гръмна пред община "Илинден" (ВИДЕО)

Фолксваген Голф 3 се запали и гръмна пред сградата на община "Илинден" тази сутрин. Гърмежът от атомобила е разсънил квартала, разказаха пред Столица.bg живеещи в района. Първоначално Голфът е имал леко ПТП и се е запалил, минути след това е гръмнал. За случаят потвърдиха и от Столичната пожарна. Няма пострадали хора има само материални щети.

Кметът Йорданка Фандъкова и общинските съветници с позиция за орязаните пари за София

Столична община осигурява над 400 млн. лв. собствени средства за разширението на метрото към „Слатина“ и „Подуяне“. Заложените 360 млн. лв. в Плана за възстановяване и устойчивост са съфинансиране само на 47% от стойността на двата участъка с обща дължина 9 км. Навсякъде в Европа столиците и големите градове, които изграждат метро, получават съфинансиране за него от националния бюджет или европейски програми. Метрополитените са национални стратегически обекти, които никой град, независимо от неговите финансови способности, не може да изгражда сам. Виена, която беше давана за пример от г-н Пеканов за това, че изгражда сама метро, го прави с 50% финансиране от националния бюджет и 50% от община Виена.

В София 24 са с "Делта" и 9 с "Алфа" щамове на COVID-19

В София от изследваните 35 проби на заболели от COVID-19, 9 са с вариант "Алфа", 24 - "Делта" и само една е "Бета". Повече от месец здравинте власти предупреждават за навлизането на индийския "Делта" в България, както и други щамове на коварната инфекция. При 86 от секвенираните в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проби са установени вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, съобщават от Центъра.

Катастрофа с полицейска кола на бул. Стамболийски" спря движението на трамваи 3, 4, 8 и 10

Движението на трамваи  3, 4, 8 и 10 е спряно по столичния бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Одрин", предупредиха от Столична община заради катастрофа. На мястото са се ударили два леки автомобила на трамвайното трасе. Единият е автопатрул на III РПУ-СДВР. comment0visibility1980 access_time06/07/2021ИНЦИДЕНТИ Пак катастрофа на "Христофор Колумб", моторист се размина само с ожулване (СНИМКИ) Временно е спряно движението на трамваите от линии 3, 4, 8 и 10.  На мястото на инцидента има полиция и линейка, а лекарите преглеждат пострадали.

В София страната: 50 лв. към пенсиите остават постоянно

Пенсионерите ще получават постоянно добавката от 50 лв., която им се дава откакто има епидемия от COVID-19. Това обяви служебният социален министър Гълъб Донев. Тези 50 лв. остават трайно в размера на пенсиите. Служебният кабинет повече от месец работи как да бъдат преизчислени пенсиите, за да може всички, които получават в досега добавката от 50 лв. да я получават и в бъдеще, без това да се налага с постановление на Министерския съвет и да не се прави непрекъснато актуализация на бюджета на ДОО, обясни Донев.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right