Новините в София: Най-важното за деня 22 юни, 2019 г

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 юни 2019 г.

Фандъкова: Замяната на материалите при ремонта на „Граф Игнатиев“ не ощетява общината

Замяната на материали при мащабният ремонт на ул.„Граф Игнатиев“ не е довело до щета за Общината. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по bTV, относно предаването на съд на Евгени Крусев. Той бе заместник кмет и получи обвинения за злоупотреби по длъжност. Фандъкова разясни, че тази смяна на материали е станала по искане на електротранспорта, който експлоатира въпросният релсов път. Това се е случило и след одобрението на експертен съвет от 29 души. „Искам да кажа, че този проект е огромен и е дело на много специалисти, инженери, проектанти“, отбеляза тя.

Любимата пейка на Невена Коканова в София вече има паметен знак (СНИМКИ)

Едно от любимите места на великата актриса Невена Коканова бе представено от кмета на София Йорданка Фандъкова и много актьори като Цветана Манева и Мария Статулова. В знак на почит към първата дама на българското кино бе поставен паметен знак върху любимата ѝ пейка в обновената градина пред храм „Свети Седмочисленици“. На среща бяха и дъщерята на Невена Коканова – Теодора Шарланджиева, журналистът Георги Тошев, който е автор на биографичната книга за Коканова „Години любови“. След репетиции в Сатиричния театър актрисата е обичала да си почива пред църквата, в която е била кръстница не на едно или две деца.

Продават Кооперативния пазар, една от емблемите на Люлин

Една от емблемите на столицата - Кооперативният пазар в Люлин, се продава. Началната цена на имота е близо 3.28 млн. лв., като в нея не влиза ДДС в размера на още 166 663.27 лв., съобщава dir.bg. Пазарът има обща площ от 11 547 кв./м и е доста по-голям в сравнение с Женския пазар и този в Красно село. Важно е да се знае, че на Кооперативния няма общински терени. Пазарът на общинското "Пазари Запад" е в четвърти микрорайон на Люлин и не е застрашен от продажба.

Арестува мъж счупил със саксия офис врата в София

50-годишен мъж във нетрезво състояние е задържан в столицата заради хулиганска проява. Той е счупил стъклена офис врата в центъра на София тази нощ. Сигнала до 112 е подаден около 2.30 часа.

Ром обра аптека в „Сухата река“

Дързък обир е станал днес в столичния квартал „Сухата река“.  Мъж от ромски произход е нахлул в апткета намира ще се на улица „Емануил Васкидович“ и е заплашил фармацевка, съобщават очевидци. След заплахи и викове, той е обрал обората и е избягал. 

Спортист от 1-ва Немска с награда от исторически конкурс (СНИМКИ)

Разработка за водната топка и ролята ѝ във възпитането на децата през годините донесе трета награда на 17-годишния Дечо Павлов на Националния исторически конкурс. Младежът е ученик в 91-а Немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов” в София. И тренира от 6 години водна топка в "Левски". Трудът му се казва "ПАС", а научен ръководител му е журналистът Николай Кръстев. Десетокласникът казва, че за разработката си е интервюирал трима треньори по водна топка- на "Левски", на "Локомотив" и на "Славия". Конкурсът се организира за 11-път от фондация "Ценности".Тази година участниците бяха 58, а разработките 37. Наградите на първите три места връчи президентът Петър Стоянов. 

Stolichno с атрактивен тур сред забележителности в София (СНИМКИ)

Нова екстра в центъра на София предлага бирата Stolicno. Тур сред забележителностите на столицата с 4 вкуса на кехлибарената течност ще има днес и утре. Столичани, гости и туристи само за 5 лв. могат да съберат емоции, впечатления и удоволствие от маршрута разхладен със Stolicno. С настъпването на астрономическото лято столичани направиха първата си #вкусзабира разходка в петък. Днес и утре Stolichno HopS On Bus създава настроение, приятелства и спомени сред забележителностите на София. Разхлаждащата обиколката започва от "Св. Александър Невски" и продължава около 40 минути през бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Левски, ул. Патриарх Евтимий, Петте кьошета, бул. Христо Ботев, бул. Тодор Александров, Президенство, Народно събрание и финишира пак пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Автомобил се запали в Горубляне

Автомобил се запали този следобед в района Горублянев София.Инцидентът стана малко след магазин Практикер в посока квартала. За това съобщиха граждани в социалните мрежи. Пламъците изведнъж покрили цялата предница на возилото, коментират очевидци. Те предполагат,че повреда на двигателя е най-вероятната причина за неприятната случка.

Асен Блатечки и Мария Сапунджиева представят комедията „Омайна нощ“ в Ботевград

Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юрий Ангелов ще представят уникална постановка в Ботевград. Хитовата комедия „Омайна нощ“ ще може да гледаме в 19 часа на 3 юли в НЧ „Христо Ботев 1884“. Постановката е продукция на театрaлна къща "Viva Arte" София, а нейн автор е Жозиан Баласко, и е представена от Велко Кънев. Какво ще случи, когато една затворничка изиграна от Мария Сапундживеа и един водещ в лицето на Асен Блатечки се срещат в бюфета на гарата, в ноща между два влака в Париж.

Още интересни събития от утрешния 23 юни може да намерите- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right