Новините в София: Най-важното за деня 22 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 юни 2021 г.

Контрера предложи НС да плаща по 650 лв. месечно за депутатско паркомясто на "Ал. Невски" вместо 100 лв.

Комисията по бюджет и финанси прие доклада на общинския съветник за намаляване почти наполовина броят на паркоместата, след ремонта зоната става пешеходна По 650 лв. ще трябва да плаща Народното събрание на Столична на месец за едно паркомясто на депутат на централния площад "Св. Александър Невски". Това става ясно от проекта за нов договор, който трябва да се подпише между Московска 33 и парламента за услугата паркиране. 

В София и страната: Отпускат до 3 млн. лв. кредити за малки фирми без обезпечение

Малките и средни фирми ще могат да кандидатстват за заеми гарантирани от държавата. Кредити ще бъдат предоставяни засега от пет търговски банки, които са сключили договор с държавния Фонд на фондовете. Кредити ще бъдат отпускани на микро, малки и средни фирми, които до 2019 г. са работели на печалба, обясни икономическият министър. Целта е да бъдат подпомогнати онези фирми, които имат шанс за възстановяване след икономическата криза причинена от пандемията.

Предстои цялостен ремонт на детската площадка на ул. "Буная"

Съвсем скоро започва цялостно обновяване на  детската площадка на ул. „Буная“, съобщават от администрацията на "Оборище" в социалната мрежа.  Всички съоръжения ще бъдат сменени с нови и съвременни, отговарящи напълно на изискванията за безопасност и функционалност. В проекта е предвидено и доставка и монтаж на две комбинирани детски съоръжения тип „Тарзан“, и „Къщички“, една двойна люлка, както и люлка тип везна.  За по-смелите малчугани ще бъде осигурена катерушка, предлагаща два типа захвати.    

С операта "Жената от езерото" стартира „Музи на водата“ на Панчаревското езеро

Операта "Жената от езерото" открива летния фестивал "Музи на водата" на езерото Панчарево. В рамките на 12-ото издание на летния фестивал "Опера в парка" на Военна академия "Г. С. Раковски",  Софийската опера кани своята публика на гостуващата сцена  "Музи на водата" - езеро Панчарево. Фестивалът стартира на 9 юли и ще продължи до 19 септември.

Съдят 41-годишния, намушкал с нож младеж в тролей № 9

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу мъж, заканил се с убийство и намушкал с нож младеж. Повдигнати са му обвинения за извършени престъпления по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК и чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Базар на лечебни растения на Еньовден в Ботаническата градина на София

Магичният празник на билките- Еньовден, ще бъде отбелязан с интересни и познавателни събития и в Университетската ботаническа градина - София, съобщиха организаторите от Ботаническата градина.    През целия ден ще има ботанически базар на лечебни и ароматни растения, и подправки. Всеки, който си купи билет за градината, ще може да ползва и 20% намаление от цените на растенията, обясни  Снежка Каратотева, главен специалист сезонни дейности.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right