Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 април 2021 г.

На 24 април: Пускат метрото до "Горна баня", возенето за деня е безплатно

Още една полезна придобивка за столичани ще може да се ползва от утре - 24 април. Това е пускането на новите станции от третата метролиния до квартал "Горна баня". За старта на новия участък от 10 часа утре ще бъде отслужен водосвет на метростанция „Мизия/Нов български университет“, която се намира в жк “Овча купел“ на ул.“Монтевидео“. Веднага след церемонията, от 12 часа, по традиция столичани и гостите на града, ще могат да се возят безплатно в новия участък- това важи за целия утрешен ден.

На площада в Бояна: Автобус се заби в мантинелата (СНИМКИ)

Автобус 107 се заби в мантинелата на площада при Боянско ханче. От удара предпазното съоръжение е почти полегнало. То обаче е спряло автобуса да не полети по стръмното трасе. За това разказват с коментари и снимки в социалната мрежа столичани.
Според едни причината за катастрофата е, че на шофьора му е прилошало. Според други автобусът не е бил обезопасен. Водачът е слязъл, а машината е тръгнала сама. За трети инцидентът е заради блокирала спирачка.

Заради ремонта на „Цар Борис III“: Местят дървета от пл."Македония" в Южния парк (СНИМКИ)

Заради ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III“ се налага дървета да бъдат преместени от площад "Македония" в Южния парк. Става дума за 36 липи и розови кестени, съобщават от Столична община.
Със специална машина започна изваждането на дърветата заедно с кореновата система. Фиданките се опаковат в зебло, което се разгражда в почвата и по указания на дирекция „Зелена система“ ще бъдат засадени в Южния парк.

За монтиране на пасарелка: За три часа затварят част от Южната дъга на Околовръстното

За три часа- от 7 до 10, на 25 април, ще бъде затворена част от Южната дъга на Околовръстното на София. Става дума за трасето между пътните възли „Лозен“ и „Герман“. Причината за затварянето е монтирането на последната- трета пасарелка за участъка. Потокът от коли ще минава по обходен маршрут, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура"- АПИ.

Отходна вода тече по булевард "Възкресение" в София

Отходна вода тече по целия булевард "Възкресение" в София. На места водата е бистра, на други места тече вода от канализацията, съобщи Нова телевизия.
Проблемът в район „Красна поляна“ е 35-годишна давност. Живущите в квартала обясняват, че са подложени на постоянни течове и са принудени да газят в незнайно какви води. Кметът на район "Красна поляна" Николай Вушовски сподели, че последният теч е от събота.
Проблемът е такъв, че трябва да се копае, за да се отстрани. Днес започва подготовка за същинската работа, която ще стартира в понеделник. Ще бъде направен байпас на канала, който е от 50 години.

В “Гео Милев“: Вандали отрязаха входните врати на две училища (СНИМКИ)

Неизвестни извършители са отрязали вратите към входовете в 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ и 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ в кв. "Гео Милев".
Престъпленията са извършени през ден, съобщи БНТ. Вратите на 138 училище все още не са възстановени. На 31-во училище са отрязани близо 24 метра от металната ограда вътре. Столичното училище има видеонаблюдение и директорът се надява вандалите да бъдат засечени.
Зам.- директорът на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ Йорадан Левордашки сподели, че оградата е рязана през нощта с ножици за ламарина. Според специалистите престъплението е извършено за час и половина. В момента училището чака оферта за нови врати.

От юли: "Топлофикация София" иска 15 на сто скок на парното и топлата вода

Парното и топлата вода за столичани да скочат с 15 на сто от юли. Това е поискала "Топлофикация София", става ясно от публикуваните на страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране заявления на топлофикациите. А токът, произведен от нея по комбиниран начин, да поскъпне с 32 на сто. За това информират от БНР.
Исканото скачане на цените при останалите дружества е между 5 и 71% за топлоенергията.

В София и страната: Отварят стадионите за публика, рестарт на образователните центрове

Още COVID-мерки ще бъдат разхлабени. Това се разбра на брифинг, даден по-рано днес от здравните власти. На него присъстваха здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
Здравният министър обясни, че от утре отново ще работят езиковите и образователни центрове. Те ще функционират обаче при спазването на стриктни COVID-мерки. Пак от утре за публика се отварят и стадионите. Фенове ще се допускат на спортните съоръжения на открито- максимум до 30% от техния капацитет. Броят на запалянковците обаче не трябва да минава 1000 души в сектор.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right