Новините в София: Най-важното за деня 23 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 август 2019 г.

В "Люлин" завърши работата по новата ВиК мрежа, градят и улиците (СНИМКИ)

В столичния квартал "Люлин" 9 се изпълнява последния- трети етап от строежа на канализация и водопровод. Първият етап бе през 2012, вторият през 2015. Или сметнато в цифри това са общо три километра канал и три водопровод. И сега третата част е над километър и шестотин метра канализация и водопровод заедно с цялостното изграждане на улиците в съществуващо положение. Това обясни пред журналисти кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която посети една от улиците, на която хората вече имат нормална канализация- "Беравица".

Родители от "Манастирски ливади" на бунт заради липса на градини и ясли

Родители от "Манастирски ливади" са готови да излязат на бунт, заради липсата на детска градина в квартала. Хората са принудени да дават хиляди левове, за да могат отрочетата им да ходят в частни ясли и градини. 789 са чакащите деца в целия район "Триадица", а свободните места са само 96.

Скочиха наемите в "Студентски град" и "Овча купел"

Около месец остава до началото на новата учебна година за студентите и наемите на апартамените започнаха да се вдигат. Най-предпочитаните от тях райони са "Овча купел" и "Студентски град", където наемите бележат ръст от 17% в сравнение с миналата година, съобщава Investor.bg.

Срокът за подаване на оферти за сметосъбирането в София е удължен

Столична община удължи срока за подаване на оферти за събирането на смет и почистването за предстоящите 5 години в София до 9 септември, съобщават на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Планирани прекъсвания на електрозахранването в София от 26 до 30 август

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Мъж от Своге е обвинен за палежа до Реброво

С.К. от Своге е обвинен за палеж на иглолистна гора на село Реброво. Мярката идва от Районна прокуратура Своге и е за непредумишлен палеж.

Двама от "Люлин" заредиха за 133 лева и избягаха без да платят

Двама мъже от столичния квартал "Люлин" избягаха от бензиностанция след като заредиха 58 литра дизел и не платиха сметката си от 133,65 лева, съобщават от МВР. Екшънът станал на бензиностанция на бул. "Ломско шосе". Сигналът е получен от РПУ- Костинброд.

"Витоша Рън" събира повече от 300 маратонци тази неделя

13-тото издание на маратона "Витоша Рън" ще се проведе в неделя (25 август). Организаторите тази година очакват да се включат около 300 участници, съобщава радио София. Трасето е с дължина 18 км.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right