Новините в София: Най-важното за деня 23 декември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 декември 2019 г.

НАГ пуска мобилно приложение и още електронни услуги през 2020

От 1 януари се издават Удостоверения за въвеждане в експлоатация на строежи електронно в СИАА Продължава надграждането на портала на Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община и през 2020 г. Започнатото през отиващата си година се надгражда и гражданите и бизнеса ще бъдат улеснени с повече електронни услуги, включително админи.

Причина за взрива в „Бояна“ е запалена цигара

Взривът в столичния квартала „Бояна“, при който пострада възрастен мъж, е причинен от запалена цигара, съобщават от БТВ. Къщата е понесла големи материални щети. Взривът е възникнал след смяна на газови бутилки и запалване на цигара. Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община. От едната бутилка е изтичала газ.

„Младост“ 4 без парно заради авария

Абонатите на Топлофикация – София от „Младост“ 4 са на студено заради сериозна авария, потвърдиха от Дружеството. Още в събота вечерта парното там е спряло. Авария е причината да продължават да са на студено. Работи се по отстраняване на проблема.

Жестока катастрофа на бул. „България“ с жертва

При тежката катастрофа, която се случи в късната неделна вечер на столичния бул.“България“, е загинало момиче на 20 години, съобщава Нова ТВ. От Пресцентъра на МВР споделиха, че колата е самокатастрофирала на права и мокра отсечка. Излизайки от пътя, се е ударила в дърво.

Откраднаха охранителни камери от блок в „Люлин“

Откраднати са охранителните камери на блок в квартал „Люлин“, съобщи тази сутрин Нова ТВ. Във въпросния вход са монтирани 11 охранителни камери, 4 от които са били откраднати. Според домоуправителя, преди време точно камерите са предотвратили кражби.

Катастрофа затруднява движението по бул. „Христо Ботев“

Катастрофа на трамвай и бус затруднява движението по бул. „Христо Ботев“, се разбира от социалната мрежа. Потребители от групата „Катастрофи в София“ сигнализират за голямо задръстване в посока Централна гара.

„Синя“ и „зелена“ зона в София не важат за празниците

 Паркирането в районите, отбелязани като "синя" и "зелена" зона в столицата в дните 24, 25 и 26 декември и 1 януари ще бъде безплатно, съобщава Нова ТВ.

Регистрираха случаи на грип и в София

Грипен вирус е потвърден и в София, съобщава БТВ. Две деца са диагностицирани с грип и са приети за лечение в Инфекциозна болница. Проф. Тодор Кантарджиев потвърди, че две деца на 7 и 13 години са приети за лечение с диагноза грип. Това е вирус от типа НЗ – щам „Канзас“. Децата са стабилни.

Фандъкова: Договорът със Софийска вода е неизгоден за Столична община

Искам от концесионера достатъчно количество чиста вода и инвестиции в канализация, каза столичният кмет Преди две години общинските съветници с пълен консенсус се обявили срещу повишаването цената на водата, което е било залегнало в бизнес програмата на Софийска вода.

Столичният кмет откри ново футболно игрище в кв. Ботунец

През 2021 г. в София няма да има училище без физкултурен салон, каза Йорданка Фандъкова На ново футболно игрище се радват от днес жителите на кв. Ботунец в район Кремиковци. Днес там бе открито новото спортно съоръжение, което е с изкуствена настилка и позволява да се ползва безплатно и целогодишо от деца и възрастни в квартала.

Дават над 4 млн.лв на Александровска болница за ремонт

Александровска болница получава над  4 млн. лв. преди празниците, съобщава БНТ. Парите са предназначени за ремонт на сградите, които са в най-лошо състояние. Сумата, която отпуска Министерство на здравеопазването в изпълнение на Програмата за ремонт на сградите на болницата, е 3 320 000 лв.

Паднала ограда в София нарани жена и дете

Жена и 3-годишната ѝ дъщеря пострадаха от паднала ограда на изоставен строеж на ул. „Бачо Киро“ в столицата, съобщава БНТ. Случаят е от събота по време на разразилия се силен вятър в София. По въпросния строеж не се работи от много години. За него са подавани множество сигнали.

Йорданка Фандъкова: Собствениците на строежи носят отговорност при срутването им

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова коментира случая от събота, при който пострадаха майка и дете от срутена ограда на строеж на ул. „Бачо Киро“ в София. Тя подчерта, че собствениците на строежите носят отговорност за последствията, в случай на срутване при силния вятър.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right