Новините в София: Най-важното за деня 23 февруари, 2020 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 февруари 2020 г.

Мъж е починал в района на "Западен парк"

Мъж e починал в района на квартал „Западен парк“, съобщи „Фокус“.
На мястото има полиция. Пристигнала е и линейка, като медици от Спешна помощ са констатирали смъртта му. Човекът е много слаб, на видима възраст около 20 години. Инцидентът е станал около 11.45 часа.
Според очевидци той е пребледнял и паднал на релсите в района на бившия вагон-ресторант.

Фенове на ЦСКА зад момчето от 404: Събличате деца, защото нямате сърца

Феновете на ЦСКА подкрепиха момчето, което беше съблечено в автобус 404 в петък вечерта. Вчера на домакинския мач на "армейците" срещу Ботев, Пловдив (1:0) в сектор Г феновете изписаха: "Събличате деца, защото нямате сърца", видя Столица.bg.
"Това е нашата подкрепа зад 14-годишното момче, което се държа изключително мъжки. Заставаме твърдо зад него. Спортните зали и теренът са мястото, където се показва преимуществото", коментираха пред Столица.bg от сектор Г.

Съблеченото в автобус 404 момче спечели сребро на състезание по самбо

14-годишното момче, което преди дни беше нападнато и съблечено в автобус на столичния градски транспорт, вчера се яви на държавното първенство по самбо и спечели сребърен медал. Това съобщи пред bTV неговият треньор Борис Борисов. Детето е ученик в спортното училище "Генерал Владимир Стойчев". Тренира самбо и джудо. И в петък, когато е нападнат, се е прибирал от кантар преди състезание. В автобус 404 четирима младежи започват да го удрят и го принуждават да си свали екипа на ЦСКА.
Никой от присъстващите не откликва. Ученикът успява да ги изблъска и да избяга при шофьора. „Само ме гледаха и никой не оказа съдействие. И най-вече шофьорът каза: „Еми, това е България“. И продължи да си кара спокойно“, спомня си момчето.

Пожар гори в "Гео Милев"

Пожар гори в столичния блок 18В в квартал "Гео Милев", съобщава Bulgaria ON AIR. По информация на медията има откаран мъж в токсикология, след като е вдишал от опасния дим.
Според свидетели на инцидента пожарникарите са изнесли и газова бутилка. На място има няколко екипа огнеборци.
Хората са напуснали апартаментите си, патрули отцепват района.

Глоби за замърсяване на пътя за три строителни фирми във "Витоша"

Три строителни фирми от район "Витоша" са глобени от екипи на Столичен инспекторат за замърсяване на пътните платна от непочистена ходова част на излизащата техника от строителните площадки.
Улиците, които са замърсени се намират в кв. "Драгалевци"-ул.„Горски дух“, ул.„Момино венче“ и ул.„Невена Коканова“. Фирмите, които получиха актове за установяване на административно нарушение са "Елит строй" ЕООД, "БГ Строй" ЕООД и "Вектор конструкт" ЕООД.
Освен актовете, инспекторите са дали предписания за измиване на замърсените участъци.

Започна работата по нова детска площадка в ж.к. "Изток"

Багери влязоха в междублоковото пространство на улица "Пиер Дегейтър" 2 в ж.к. "Изток".Този път обаче не става въпрос за нещо лошо, напротив - поводът е повече от приятен. Там ще се изгради нова, голяма детска площадка. Новината съобщи в социалната мрежа кметът на район "Изгрев".
След като площадката бъде готова, най-малките жители на квартала ще се радват на чисто и подредено място с много нови съоръжения за игри и приятна зеленина.

Набират се доброволци за "София Филм Фест"

24-тото издание на "София Филм Фест" набира доброволци до 25 февруари, съобщават от БНТ. Фестивалът тази година ще се проведе от 12-и до 22-и март, а основната му тема ще бъде българското кино. За първи път доброволците, които ще се включват в събитието, се явяват на кино куиз.
"Всеки е добре дошъл да кандидатства. За нас е важна мотивацията, за нас е важна усмивката, любовта към киното и желанието да срещнеш повече и повече хора. На 25 в края на деня затваряме формуляра.След това започваме едни кратки събеседвания. Ние държим да се видим с всички кандидати", каза пред камерите Катерина Стоянова, представител на CVS-България.

Мият улици в "Триадица"

Между 23 и 25 февруари район „Триадица“ планира да измие улиците „Кирил Ботев“, „Георги Измирлиев“, „Кирил Тулешков“ и „Боянски водопад“. Посочените улици вече са подготвени чрез дейността „ръчно ринене“. Миенето ще се проведе под контрола на експертите от Регионалния инспекторат на „Триадица“.
Това е поредна стъпка от кампания ни „Чист въздух за „Триадица“, свързана с чистотата, озеленяването и поддържането на района.

Мият се основни улици и булеварди в столицата

Миене с автоцистерна с маркуч се извършва през целия ден днес на улици и и булеварди в София, съобщават от Столична община. Екипите на почистващите фирми работиха на бул.“Цар Борис Трети“ и бул.“Тотлебен“, както и на кръговото кръстовище на Руски паметник в столицата. Цялостно са измити пътните платна и прилежащите тротоари. Освен основни трасета на градския транспорт се извършва миене и на улици в кварталите като ул.“Кирил Ботев“ ул.“Георги Измирлиев“, бул.“Проф.Цветан Лазаров“ и др.
Преди процедурите екипите почистват дъждоприемните шахти и извършват ринене на пътните регули от наноси и отпадъци.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right