Новините в София: Най-важното за деня 23 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 февруари 2021 г.

Кметът на "Младост" пред Столица.bg: Заради липса на пари не отчуждихме частните имоти по бул. "Копенхаген"

Столица.bg продължава поредицата с интервюта с кметовете на 24-те района на Столична община. Днес кметът на район "Младост" арх. Стефан Стефанов разказва за трудностите и финансирането на важни обекти в района. Обнадежден е за завършването на участъка от Околовръстното, намаляването на трафика, строителството на нови детски градини и е горд със спешното електронизиране на районната администрация.

Шефът на Столична РЗИ: През март хората ще могат да избират ваксина

Следващия месец желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 в София ще могат да си изберат с коя ваксина да направят това. това обясни директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев пред БНТ тази сутрин.  Той коментира, че вече започна масовата имунизация и няма логистични проблеми в столицата. В Столична РЗИ има на разположение над 5000 дози от AstraZeneca. В четвъртък, 25 февруари 2021 г., се очакват 12 000 дози Moderna, а до края на седмицата около 53 хиляди AstraZeneca. След 1 март се очаква в София да пристигнат още ваксини на Pfizer/BioNTech.

В Софийски градски съд приятелката на Кристиан Николов го описа като отговорен и примерен

Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, навлезе днес в съществената си фаза. В Софийски градски съд беше разпитана приятелката на подсъдимия Симона Цанкова. Тя се е возила на задната седалка в автомобила, управляван от Кристиан Николов по време на тежкия инцидент. Пред съда Цанкова описа подсъдимия като отговорен и примерен, съобщи БНТ.

Пуснаха пилотно електрически машини за почистване на тротоари в София

Първите електрически машини за почистване на тротоари в София вече работят в столицата, съобщиха от Столична община. Това е една от трите почистващи машини, които Столична община закупи пилотно  тази година. Машините ще се използват от районните администрации с цел да подпомогнат дейностите за ограничаване на запрашаването и поддържката на чистотата в обществените пространства, сподели зам.-кметът Десислава Билева. ОП „Паркове и градини“ също са закупили за поддръжката на алеите електрическа машина. 

Глобиха търговец на балони в парка Заимов

Инспектори от район "Оборище" съставиха акт на лице за извършване на търговска дейност без разрешение в столичния парк Заимов. Търговецът е получил акт на основание чл. 26, ал 1 от  Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност.

336 са ваксинираните само в почивния ден в общинските болници в София

336 столичани са получили ваксина срещу COVID-19 само в неделя в общинските лечебни заведения в София, научи Столица.bg. Към масовата имунизация срещу коварната инфекция се включиха и общинските Първа, Втора и Пета градска болница и още няколко ДКЦ-та.  Кабинетите работят всеки ден, включително и през почивните дни. Целта е всички желаещи да получат ваксина в удобно за тях време. 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right