Новините в София:Най-важното за деня 23 май, 2020 г.

Новините в София:Най-важното за деня 23 май 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 май 2020 г.

Катастрофа под моста на НДК

Катастрофа затруднява движението под моста на НДК. На място на инцидента има полицейски патрул и кола на "Пътна помощ", която да изтегли машините от сблъсъка, съобщават от БГНЕС.
ПТП-то е станало точно под моста, където се пресичат бул. "България" и бул. "Черни връх"
Към момента няма яснота има ли пострадали. Нанесени са материални щети по двата автомобила.

При катастрофата до НДК е пострадало дете на 6 години

При катастрофата, която стана по-рано днес под моста на НДК, има пострадал. Това е дете на 6 години, съобщават от Канал 3. Инцидентът е станал точно под "Моста на влюбените", на кръстовището на булевардите "България" и "Черни връх".
Сигналът за ПТП-то е подаден около 10:30 часа. На мястото е изпратена линейка. Детето е откарано в болница и след преглед е освободено.

36 нови заразени с COVID-19 за денонощие, 15 са в област София

Потвърдени са 36 нови случая на коронавирус за изминалото денонощие. От тях 11 са в болници, а активност е отбелязана в 11 области.Изследвани са 1605 души. Общият брой заразени за страната става 2 408. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 доц. Димо Димов на брифинг в Министерския съвет.
Новите случаи са констатирани в областите София (15 случая), Благоевград (3 случая), Пазарджик (2 случая), Ямбол (8 случая), Ловеч (2 случая), Плевен (1 случай), Хасково (1 случай), Враца (1 случай), Велико Търново (1 случай), Сливен (1 случай), Габрово (1 случай).
Най-много заразени до момента има в София – 1010 души.

Започна направата на газопреносната мрежа в "Орландовци"

В ход е вече поетапното изграждане на газоразпределителната мрежа в кв. "Орландовци". Това съобщиха в социалната мрежа от администрацията на район "Сердика".
Става дума за строителни работи за „Разпределителни газопроводи и газопроводни отклонения за захранване на консуматори на опис кв.”Орландовци” - СО-район „Сердика”.

Затварят временно тунела на бул. "Царица Йоанна" заради миене

Тунелът на бул. "Царица Йоанна" ще бъде временно затворен тази нощ от 00:30 ч. до 05:00 на 24 май заради миене. Изменението е за участъка от бул. „Вардар“ до бул. „Д-р Петър Дертлиев“ – двупосочно. Това съобщават от Столичен инспекторат.
Миенето с автоцистерна с маркуч ще се прави от почистващите фирми към район „Красна поляна“ и район „Илинден“, съответно фирма „Чистота - Искър“ ЕАД и Консорциум „АЕС- Х – Груп“ ДЗЗД.

Само 1/4 от записаните в столичните градини деца ще се върнат в тях

Въпреки краткият срок за организация, детските градини в София вече са напълно готови за работа. Това увериха от Столичната община. Децата трябва отново да се върнат в яслите и градините на 26 май.
Призивът на кмета Йорданка Фандъкова беше родителите, които имат възможност да гледат децата си вкъщи, да не ги пускат в градините от вторник. Оказва се, че повечето родители са се вслушали в съвета. По данни на общината само 1/4 от записаните в детските градини деца ще се върнат в тях. Яслите пък ще се посещават от близо половината от децата.

Зрелостници с купон пред НИМ, след като ги изгониха от пл. "Александър Невски"

Тотална промяна трябваше да претърпят плановете на столични зрелостници, събрали се на пл. „Александър Невски“, за да си направят общо изпращане. Полицията ги изгони от площада с обяснението, че на метри - пред Министерски съвет, се провежда протест, разказват от bTV.
Спънката не вгорчи веселбата на младите хора. Те решиха да се преместят пред Националния исторически музей (НИМ) в кв. „Бояна“. Там вече стана купон, придружен от форсиране на двигатели, дрифт, цветни димки и конфети. И музика, която излизаше от колони, захранвани от акумулатори.
Полицията обаче разпръсна зрелостниците и от кв. „Бояна“. И ги помоли да се приберат по домовете си.Те обаче тръгнаха към Панчарево.

Общински съветници предлагат компенсации заради безплатното паркиране в София

Удължаване на абонаментите с 2 месеца за хората, които имат стикери за платено локално паркиране и намаляване на таксите за „Служебен абонамент“ предлагат председателят на постоянната комисия „Транспорт и туризъм“ Карлос Контрера и членовете на комисията Радослав Влахов и Борислав Борисов. Предложението ще бъде разгледано на следващото заседание на СОС на 28.05.2020.

Според доклада на председателя на групата „Патриоти за София“ и съветниците от ГЕРБ – СДС към момента на отмяна на „синя“ и „зелена зона“ в центъра е имало около 28 000 души със стикери за локално платено паркиране.

Тотално преустройство на старата баня в Чепинци

Тотално преустройство върви в момента на старата баня в Чепинци. Стъпка по стъпка постройката се превръща в нова и модерна сграда, съобщиха от администрацията на "Нови Искър" в социалната мрежа.
След основния ремонт сградата ще се ползва от местното читалище. На този етап грубите ремонтни дейности почти са на финала.
Преустроената сграда ще разполага с просторно фоайе с коридор, който ще води направо към модерната библиотека и класна стая.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right