Новините в София: Най-важното за деня 23 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 май 2022 г.

"Приключение с букви" очаква децата в район "Слатина"

„Приключение с букви“ е новия проект на район „Слатина“, свързан с 24 май и насочен към децата. Събитието се осъществява с подкрепата на дирекция „Култура“ на Столична община и на Noble House.

Цистерна се преобърна на АМ "Струма" и блокира пътя към София

Отново пътен инцидент на магистрала "Струма" затрудни движението. Цистерна, превозваща втечнен азот, се е обърнала на магистралата, съобщава Нова телевизия. Инцидентът е станал по-рано тази сутрин, 23 май. Няма пострадали хора.

Столичен офталмолог: Операцията за катаракта на окото се „подмладява“

С 20 години е спаднала възрастта, при която се извършва операция за премахване на катаракта. Все по-често се оперират млади хора в трудоспособна възраст, предупреждава офталмологът д-р Веселин Даскалов, които работа в частна софийска болница.


Строи се класна на стая на открито в 42 ОУ в Подуяне

Сдружение „Безопасни детски площадки“ събира екип за изграждане на модерно и раздвижено пространство за учене на открито в двора на 42 ОУ "Хаджи Димитър", в район Подуяне, София на 28-29 май! Проектът предоставя прекрасна възможност на учениците да споделят знания и преживявания в "класна стая" от палети с екран, който може да им служи както за презентации, така и за кино под открито небе в задния двор.


Сименс Елвеко два пъти лъжат клиенти за отчитане на топломери в столичния Дружба 1

Фирма за топлинно счетоводство се подиграва с клиентите на Топлофикация. Става въпрос за Сименс Елвеко, чийто служител все още не е отчел топломерите на живеещите в столичния квартал Дружба 1. Сигналът до Столица.bg бе подаден от обитателите на бл. 10.


Тежка катастрофа на бул. "България" и "Нишава" (ВИДЕО)

Тежка катастрофа между два автомобила е станала в София на кръстовището на булевард "България" и ул. "Нишава". Инцидентът е станал около 13 часа, а на място са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

Паркинг с 310 места ще бъде изграден в район „Надежда“ (СНИМКИ)

Столичният общински съвет ще даде разрешение общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД да построи Многоетажен паркинг в район „Надежда“, съобщиха от пресцентъра на СОС. Това е част от програмата на Столична община за изграждане на паркинги в кварталите.

Миряни на опашка пред "Св. Неделя" за мощите на Кирил и Методий

Огромна опашка се е извила пред храма “Света Неделя” в София. Дълга е колоната от миряни, желаящи да се докоснат до мощите на светити братя Кирил и Методий. Мощите пренощуваха в гигинския манастир, а днес на обяд бяха посрещнати на кръстовището на "Хр. Ботев" и "Стамболийски" и с литийно шествие бяха поставени в митрополитската църква "Света Неделя.


Столичното метро си възвръща пътникопотока на 80%

През последните седмици пътникопотокът на софийското метро се възстановява и има благоприятна тенденция. Това било видимо особено сутрин в пикови часове, съобщи директорът проф. инж. Стоян Братоев, изпълнителне директор на дружеството, пред Комисията по транспорт и пътна безопасност на СОС.


Променят движението в центъра на София на 24 май

Във връзка с отбелязването на 24 май в центъра на София ще бъде въведена временна организация на движението, съобщават от Столична община. Празничното шествие ще тръгне в 10:00 часа и ще премине по следния маршрут: от площада пред Археологическия музей по бул. “Цар Освободител”, бул. “Васил Левски” до паметника на „Св. Св. Кирил и Методий” пред Националната библиотека.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right