Новините в София:Най-важното за деня 23 ноември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 ноември 2019 г.

Родилка, спасена от смърт, гушна за първи път близнаците си на рождения си ден

Родилка, спасена от смърт, вчера гушна за първи път близначетата си. Това стана в столичния "Майчин дом" и то точно на рождения ден на жената. Ръководството на болницата и акушерки от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение изненадаха приятно майката, като украсиха стаята ѝ с балони.
29-годишната жена била проследявана в болницата месеци наред, след като лекарите установили тежка бременност - близнаците били неблагоприятно разположени в матката.Това съобщиха от болницата.

Обир за над 15 хил. лева от магазин за бижута на бул. "Стамболийски"

Скъпоценности за повече от 15 хил. лева са задигнати от магазин за бижута в София. Обектът е на столичния булевард "Александър Стамболийски", съобщава БНР.
Продавачката обяснила на полицията, че няколко души влезли едновременно в магазина. Двама от тях я заговорили и я помолили да им покаже няколко от изложените скъпоценности. През това време техни съучастници успели да откраднат различни бижута за над 15 хиляди лева.
Полицията е започнала досъдебно производство по случая. Преглеждат се камери в района. Издирват се извършителите.

Пожар горя в "Надежда", възрастен мъж е в болница

Пожар е горял в столичния квартал "Надежда". Пострадал е възрастен мъж, който е откаран за лечение в "Пирогов", съобщи bTV. Човекът е изведен от жилището с леки изгаряния.
Сигнал за инцидента е подаден в 11:26 ч. Най вероятната причина за пожара е незагасена цигара, казаха пред медията от пожарната.
Според първоначалния оглед на жилището, огънят е тръгнал от леглото на пострадалия.

Родни вино, дрехи и обувки на "Произведено в България" в зала "Универсиада"

Започна изложението "Произведено в България". До 7 декември в столичната зала "Универсиада" жителите и гостите на столицата ще могат да видят най-доброто от родните производители, съобщават от БНТ. Работното време е от 10 ч. до 19:30 ч.
На изложението има българско вино, българска козметика. Дрехите са най-често срещани както и хубавите български обувки. Впечатление правят и цените, които са изключително достъпни. Огромен е интересът и хората стават все повече. 104 щанда има в двете зали. В едната могат да се видят български стоки, а в другата посетителите могат да видят от близо и българските занаяти.

Глобиха младеж, издраскал подлеза на бул. "България"

Младеж получи акт за нерегламентирано драскане по стена на подлеза, който свързва бул. "България" и бул. "П. Ю. Тодоров". Санкцията е направена от инспектори на Столичния инспекторат.
Нарушителят е задържан благодарение на служители на 4 РУ и отдел Охранителна полиция при СДВР малко след полунощ на 22.11. Стените на подлеза са "привлекателно" място за драскачи, нерегламентирани графити, надписи и др. и са чест обект на посегателство за такива прояви.

Вандали нарязаха гумите на коли по улица "Черковна"

Пореден акт на вандализъм в столицата. Най-малко пет автомобила от столичната улица "Черковна" осъмнаха с нарязани гуми, съобщава БНР. Машините са били паркирани в района и са притежание на различни хора, които нямат никаква връзка помежду си. Полицията е започнала да търси апашите.
Преди време в същия район имаше друг подобен инцидент, при който отново пострадаха паркирани автомобили, припомнят от медията. По случая се води досъдебно производство.

Затварят за коли ул."Оборище" заради фермерския пазар

Провеждането утре на традиционния фермерски пазар "Оборище" ще промени доста трафика по улиците около събитието, съобщават от Столична община. Измененията важат и за фермерския пазар на 15 декември.
От 07.00 до 19.00 часа днес и на 15.12.2019г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:
-на североизточната дъга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Дунав” и ул. „Оборище”.
- на ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и пл. „Св. Александър Невски”.
От 08.00 до 19.00 часа на 24.11.2019 г. и 15.12.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и пл. „Св. Александър Невски”.

ОТ ДНСК категорични: "Златен век" е законен, има нарушения по самото изграждане

Небостъргачът "Златен век" е законен, има констатирани нарушения по начина на самото му изграждане. Това гласи официално становище от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) по повод искането на новия районен кмет на "Лозенец" Константин Павлов за събаряне на небостъргача "Златен век". Причината - неприключилото съдебно дело по казуса, което е пред окончателно произнасяне във Върховния административен съд. ДНСК се аргументират, че са извършили проверка през април тази година, където не е констатирано да има незаконен строеж.

Ученици от 108 СУ участваха в лагер за млади предприемачи (СНИМКИ)

Децата от столичното 108 СУ „Никола Беловеждов“ участваха в един иновационен ученически лагер. Той бе посветен на Световната седмица на предприемачеството. Прави се по формат на организацията „Джуниър Ачийвмънт-България“ и като обмен на иновативни практики по проект „Иновации и действие“. Събитието се проведе заедно с ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Карнобат, съобщават от администрацията на "Искър".
Казусът, по който трябваше да работят този път участниците, беше свързан с националната кампания „Капачки за бъдеще“. Младите хора трябваше да предложат друга публична идея с екологично-социална насоченост, която би вдъхновила общността.

 АПП смениха опасни шахти в "Красно село", отводниха ул. "Резбарска" (СНИМКИ)

Съдействие при катастрофи, отводняване на улици, махане на опасни шахти и дървета. И спасяване на малко  котенце. Това са само част от сигналите, на които се отзоваха през изминалата  седмица екипите на столичната дирекция "Аварийна помощ и превенция".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right