Новините в София: Най-важното за деня 23 ноември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 ноември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 ноември 2020 г.

За втори път чупят буквите на "Парк Дружба" (СНИМКИ)

Хулигани виленят вечер из "Парк Дружба" края езерото. За втори път са счупени буквите, които са поставени в началото на зеленото пространство. За по-малко от 3 месеца местните вандали два пъти чупят надписа. Този път е изкъртена буквата "Б". В парка няма видеонаблюдение, но пък мястото е на около 150 м от VIII РПУ. Живеещите в квартала са възмутени, защото хулигани вечер чупят и по детски площадки, а подпийнали младежи се събират вечер в парка и в междублокови пространства.

Намаляват спирките на влаковете София-Бургас и София-Варна за 2021 г.

БДЖ намалява броя на спиранията на т. нар. магистрални влакове, движещите се основно по направленията София-Варна-София и София-Бургас-София, за да се стига по-бързо. Промените са направени в последния вариант на График за движение на влаковете за 2021 г., съобщиха от БДЖ. Целта е да се намали времето за пътуване на основните бързи влакове и разстоянията между София и Бургас да се изминава за не повече от 6 часа, а между София и Варна за 7 часа. За по-малко пък ще се стига от София до Стара Загора, а София - Благоевград за 2 часа. 

Затварят училища, градини, ВУЗ-ове и молове, работят само аптеки и хранителни магази

Седем нови епидемични мерки срещу COVID-19 предлага министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов. Ако мерките се спазват до 21 дни ще имаме резултат. Очаквам резултатите да са преди Коледните празници, каза здравният министър на извънреден брифинг.  Новите мерки са предложени на премиера и на коалиционните партньори днес. Ще бъдат обсъдени и решението ще се вземе на заседанието на кабинета в сряда. При приеманете им ограниченията влизат в сила от 27 ноември т. г., петък.

Премахват и обединяват спирки на обществения транспорт в София

Сливане и премахване на спирки на градския транспорт предстои в София. На заседание на Транспортна комисия към СОС бе приет доклад с предложения за промени, които ще обхванат спирки във всички райони на столицата.  Целта е да се оптимизира градския транспорт и да се улеснят гражданите, като се подобрят условията, достъпа и се увеличи скоростта на движение на някой превозни средства. Някои спирки ще бъдат премахнати заради голяма близост, а други ще бъдат обединени.

Увеличиха с два курса автобус 63 до Златните мостове

С два курса повече ще прави автобус 63 до и от Златните мостове на Витоша. Това решиха днес общинските съветници на заседание на Постоянната комисия по транспорт към СОС. Досега автобусът по линията към и от Витоша правеше 9 курса, а от 30 ноември дот. г. до 31 март 2021 г. ще прави още два курса - общо 11 курса.

Опашка, маски и дисциплина на Немския коледен базар в София (СНИМКИ)

Дълга опашка се изви на Немския коледен базар в Градската градина в Столицата. Колоната от желаещи да посетят мястото се изви до площад Батенберг, видя Столица.bg. Всички обаче стояха на разстояние и търпеливо чакаха, за да влязат в базара. На входа имаше строг контрол и без маски не се допускаха посетители. Проверка имаше и за опасни предмети. Хората спазваха дистанция и вътре, и на опашките пред къщичките. Никой не се буташе и навираше във врата на другите.

Отвори се дупка на кръстовището на улиците "Ворино" и "Проф. Димитър Атанасов"

Настилката на кръстовището на улиците "Ворино" и "Проф. д-р Димитър Атанасов" е пропаднала. Доста голямата дупка е запълнена със счупен стол. За да се избегнат, колкото може, по-сериозни инциденти. За това свидетелстват снимки на граждани в социалната мрежа. 

Собственици на имот преградиха достъпа до улица във "Витоша"

Стопани на имот в столичния квартал "Витоша" в район "Лозенец" преградиха достъпа до оживена улица, като опънаха мрежа. При проверка се разбра, че част от "асфалта за обществено ползване", реално е положен върху частен терен.  Собствениците стигнали до крайната стъпка, защото искат да строят, но не могат да влязат във владение на имота си. Според хората от квартала обаче блокираният достъп създава изключителни неудобства.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right