Новините в София: Най-важното за деня 23 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 януари 2020 г.

Опожариха Драгоманското блато, изгоряло е една трета

Все още не е ясно дали палежът е умишлен Една трета от Драгоманското блато е изгоряло, заедно с туристически съоръжения за наблюдение на животните, каза кметът на община Драгоман Андрей Иванов. Сигналът за огъня е подаден снощи около 19 часа.

Жители на 4 блока в "Младост" излизат на протест заради проблем със санирането

Пореден протест се задава в столичния квартал "Младост". Този път обаче не става дума за презастрояване, а за саниране. Жители на 4 блока с над 400 апартамента са в протестна готовност от 26 януари заради проблем със санирането, изпълнявано по Националната програма за енергийна ефективност, разказват от Bulgaria ON AIR.

Столична община закупува две електрически лекотоварни камиончета за работа в градските паркове

Столична община ще закупи две електрически лекотоварни камиончета за работа в градските паркове и градини. Електрическите камиончета не отделят замърсяващи газове, което подобрява качеството на въздуха.

Кабинетът одобри доставката на вода за Перник през мрежата на София

Кабинетът даде зелена светлина за доставка на вода за Перник през водопреносната мрежа на София. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов след правителственото заседание, цитиран от "Монитор".

Верижна катастрофа между три трамвая в "Дружба"- има загинал

Сигнал за верижна катастрофа между три трамвайни мотриси  в района на  жк. “Дружба“, бул. „Искърско шосе“ е подаден днес към 11.30 часа, съобщават от МВР.   По първоначални данни е загинало момче, пресичало в този момент релсите на  ул. Искърско шосе“. В болнично заведение за преглед са откарани десет пътници от последната мотриса, оплакали се от различни наранявания.

55-градусова минерална вода бликна до 15-о училище в "Надежда"

Столична община проучва качеството и състава на водата, намеренията са да се използва за басейн по проекта УРБИНАТ "Зелен коридор" Минерална вода бликна от сондажа до 15 училище "Адам Мицкевич" в "Надежда". Тя е с температура около 55 градуса и е с дебит 4 - 5 литра в секунда. Това съобщи главният архитект на София Здравко Здравков пред Столица.bg.

Катастрофа на "Сливница" и "Опълченска" - има загинал (СНИМКИ)

Катастрофа е станала днес на кръстовището на столичните булеварди "Сливница" и "Опълченска"- посока Централна гара. Има и загинал човек, това съобщават водачи в социалната мрежа.  

Карлос Контрера след СОС: София няма проблем с водата. Не си играйте със страховете на хората!

Столицата има гарантирани количества за нуждите на софиянци и е наш дълг да помогнем на Перник, категоричен е общинският съветник от ВМРО София няма проблеми с водата и не си играйте със страховете на хората. Това заяви председателят на групата "Патриоти за София" в Столичен общински съвет Карлос Контрера. Той предупреди колегите си на днешната сесия.

Общинският съветник Калоян Паргов: Готови сме да заседаваме в събота и неделя за кризата в Перник

Извънредно заседание на СОС се свиква най-рано три работни дни преди това. Демократична България очакват документи, анализи и експертизи, за да вземат информирано решение

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right