Новините в София: Най-важното за деня 23 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 юли 2021 г.

Ремонтират радара край "Бояна" по Околовръстното

Ремонтира се радара край квартал "Бояна" при "МакДоналдс" по Околовръстното, видя Столица.bg. "Електронното око" наблюдава движещите се в посока "Драгалевци".
Радарът има и камера, която прави и снимки на нарушителите. Там скоростта е 80 км/ч, но повечето коли минават със 100, казват хора от района.

Изписаха от "Пирогов" проф. Асен Балов, дадени са му 20 дни болнични

Бившият директор на "Пирогов"- проф. Асен Балтов е изписан от лечебното заведение. Хипертоничната му криза е напълно овладяна, съобщават от "Монитор", цитирайки източници от болницата.
Дадени са му 20 дни болнични, като през това време трябва да ходи на контролни проследявания на кръвното налягане. Посъветвали са го да почива повече и да се подлага на по-малко стрес.

Трус от 2.43 по Рихтер между Костенец и Ветрен

Земетресение с магнитуд от 2.43 по Рихтер е усетено тази сутрин в 05.29 часа, съобщават от "Фокус". Регистрирано е между Костенец и Ветрен, показва справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките (БАН).
Епицентърът е на 0 км дълбочина.

От ДНСК: Изкопът на „Осми декември“ няма документи за строеж трета категория (СНИМКИ)

Изкопът на улица "Осми декември" в район "Студентски" не разполага с документи за строеж трета категория. Това е заключението на ДНСК след направена проверка и анализ на цялата информация по случая.
В Дирекцията е получено писмо от главния архитект на Столична община Здравко Здравков за извършена проверка на строежи, намиращи се на улица "Осми декември" в район "Студентски". Към писмото има приложена и Заповед от 15.07.2021г. на Кмета на Столична община и констативен протокол с дата 21.07.2021г. от извършената на място проверка.

От МЗ: Ето къде в София ще са мобилните пунктове за ваксиниране през почивните дни

От Министерството на здравеопазването дадоха информация къде ще бъдат временните пунктове за ваксиниране в София, Благоевград, Габрово, Плевен и на територията на област Враца през почивните дни. За столицата мобилните пунктове ще са на следните места:

От 13 до 18 ч. мобилни имунизационни пунктове ще бъдат разкрити в мол „Сердика Център“, „България мол“, „The mall“, както и в "Ринг мол" и в мол "Парадайс";

От 13 до 18 ч. в читалище „Асен Златаров“ в кв. „Христо Ботев“ ще работи изнесен ваксинационен пункт;

От 13 до 18 ч. в ж.к. „Дружба“ - Културен дом ще работи мобилен ваксинационен екип.

На 24 юли (събота) в кв. „Кремиковци“ ще бъде разположен мобилен ваксинационен пункт на СРЗИ, с работно време от 9 до 18 ч.;

На 25 юли (неделя) в кв. „Сеславци“ при кметството ще бъде разположен мобилен ваксинационен пункт на СРЗИ, с работно време от 9 до 18 ч.

Цветна фигура край бул. "България" "рисува" символи от морето до Мелник (СНИМКИ)

Прекрасна фигура от цветя и храсти "рисува" важни за страната ни символи. Композицията се намира в парк "Здраве" покрай столичния бул. "България". Цветната фигура е направена по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщават от "Московска" 33.
Зелената ивица, която може да се види, е оформена с нови вечнозелени храсти, многогодишни и сезонни цветя. Те изобразяват характерни обекти от територията на България движейки се от изток към запад по едноименния булевард в посока Витоша. Това са - Черноморието, изгрева и фарът на Ахтопол, Велико Търново с крепостта „Царевец“ и река „Янтра“, Пловдив с тепетата и река „Марица“. София с планината „Витоша“ и „Черни връх“. Залезът на запад - Благоевград, Петрич и Мелник.

Лятна красота: Водните лилии в Южния парк цъфнаха

Водните лилии в Южния парк вече цъфнаха. Те бяха присадени там от езерото с лилиите в Борисовата градина. Хубавата новина сподели в социалната мрежа заместник- кметът на Столична община Дончо Барбалов.
Преди създаването на Южния парк на това място е имало тухларна и изкопите на терена по-късно са превърнати в езера. Растенията са се прихванали и днес вече радват преминаващите през градината граждани.

Придобивка: В Столичния зоопарк пристигнаха 4 нови двугърби камили (СНИМКИ)

В Столичния зоопарк имат прекрасна и екзотична придобивка. Това са четири нови двугърби камили. Те пристигнаха у нас от зоологическата градина „Веспрем“ в Унгария, докарани лично от директора на зоопарка – Ласло Тьорок със специализиран транспорт.
Трите женски камили и един мъжки са на възраст от 1,5 до 2,5 години, и нямат кръвно родство помежду си. Те все още не са достигнали полова зрялост, уточняват от софийския зоопарк.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right