Новините в София:Най-важното за деня 24 април, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 април 2019 г.

Движещи се стени ще ограничават инциденти по метролиния три (СНИМКИ/ВИДЕО)

Движещи се предпазни стени са монтирани по всички перони на влаковете от линия 3 на столичното метро. Те ще свеждат до минимум инцидентите със скачане на релсите, поясни кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Днес тя провери как върви строежът на първия етап от линията при спирките "Депо Земляне - метростанция "Красно село" - метростанция "Булевард България" и тества новите влакове "Инспиро" на Сименс, които ще тръгнат по лъча. Фандъкова поясни, че се обсъжда поръчка и за закупуване на преградни стени за две от старите станции по другите линии - станция "Стадион "Васил Левски" и "Опълченска". Те обаче ще се отварят вертикално, защото старите влакове нямат тази стиковка с вратите, която имат новите мотриси по линия три.

КЕВР: Парното в София няма да поскъпне двойно


Председателят на КЕВР Иван Иванов обясни пред журналисти, ме от юли топлоенергията няма да поскъпне двойно, както са поискали топлофикациите. Ако има скок той ще е минимален особено за София. Няма да е нито с 88 нито с 108%. Преди дни топлофикации поискаха драстично увеличение на цената на топлоенергията от месец юли.

Фандъкова инспектира фонтана на площад „Славейков”


Столичният кмет Йорданка Фандъкова направи инспекция на пуснатия отново фонтан на площад „Славейков“ тази сутрин. Фонтанът заработи след близо 14 години консервация, а първи за неготово пускане съобщи вчера Вили Лилков бивш общински съветник и кандидат за кмет на София през 2015-та. Съоръжението вече е пълно с вода и текат тестове преди да бъде пуснато отново, съобщава БГНЕС. От Столична община обясниха че фонтанът е бил напълно демонтиран от площада и след неговия ремонт той отново се е завърнал там обновен. Фонтанът е част от реконструкцията на площад "Славейков" и цялостният ремонт на ул. ''Граф Игнатиев''.

Махат незаконните постройки в „Орландовци“

Незаконните постройки в „Орландовци“ ще бъдат премахнати от Столична община. Това е разпоредил вицепремиерът Красимир Каракачанов. Те ще бъдат махнати от протежението на улиците „Дан Колов“, „Лавандула“ и ул. „Сините камъни“. Вицепремиерът бе сезиран за проблема на живущите в района на кв. „Орландовци“.

Мъж почина минути след изписване


71-годишен мъж почина минути, след като бе изписан от болница. Драмата се разигра на метри от входа на столичната Пета градска болница. Очевидци на случката, цитирани от bTV, казват че никой от лечебното заведение не е дошъл да помогне на човека. Буквално няколко стъпки извън болницата, мъжът, който е бил изписан преди минути, се почувствал зле. Последвали напразни опити да бъде повикан лекар. След минути сърцето на мъжа спряло.

Неутрализираха група за трафик на хора в София (СНИМКИ+ВИДЕО)


При специализирана полицейска акция от служители на ГДБОП в столицата, бе неутрализираха група за трафик с цел сексуална експлоатация. Арестувани са 9 души, сред които ръководителя на престъпната група. Те са задържани за 72 часа с постановление на прокурор от Специализираната прокуратура. При претърсвания на адреси и автомобили са иззети парична сума в размер на 100 000 лева, мобилни телефони, СИМ карти, флаш памети, компютри, тефтери, наркотични веща и други вещи. Според събраните към момента доказателства, групата е действала от март 2018 г. Главна роля в нея са имали ръководителя и двама от обвинените.

Крадци ограбиха жената на Любомир Левчев

Известната българска художничка Дора Бонева е станала жертва на нагла кражба. През последната седмица 12 от нейните картини са попаднали в ръцете на апаши, съобщиха близки до съпругата на поета Любомир Левчев, цитирани от bTV. Вандалският акт е станал в хранилището на семейството, което се намира в мазето на кооперацията им. Творбите са изрязани от рамките, навити на руло и изнесени без никакъв проблем. Взети са картини и на Марта - дъщерята на Дора Бонева.

Премахват два навеса от терасата на Пламен Георгиев


Два навеса от терасата на Пламен Георгиев трябва да бъдат премахнати. Това установи проверката на служителите от район „Слатина“.  При огледа на терасите те са установели, че има изградени два навеса, които са над разрешената кота "било" на сградата, съобщиха от районната администрация. За това тези елементи трябва да бъдат премахнати. За целта е съставен констативен акт и ще бъде издадена заповед за техният демонтаж. Те са правени преди последният собственик да придобие имота.

Верижна катастрофа блокира бул. ''Александър Малинов''


Верижна катастрофа е станала в района на бул. ''Александър Малинов'', над Околовръстното шосе, около местността "Камбаните". При инцидента автобус по линията 111 е  ударил няколко автомобила, съобщават очевидци. Към момента все още няма информация за пострадали. На място вече има екипи на полицията, които регулират движението. Нанесени са сериозни материални щети на автомобилите, щети има и по автобуса. Вероятната причина за катастрофата е неспазване на предимство.

Вижте най-атрактивните събития в София за утре - 25 април ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right