Новините в София: Най-важното за деня 24 април, 2020 г.

трафик София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 април 2020 г.

Протест на медиците от Белодробната болница в София заради условията на труд

Протест с бели престилки в София. Този път става дума за медицинския персонал на Белодробната болница. Те заплашват с масово напускане, ако не се променят условията им на труд, разказват от bTV.

Заразен с COVID-19 лекар в 8 ДКЦ, поликлиниката е под карантина

Има заразен лекар с COVID-19 в столичната 8-ма поликлиника в „Надежда”. ДКЦ-то е под карантина. Това каза на брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин  д-р Данчо Пенчев- директор на РЗИ- София.

Заместник-кметът по екология на София е подала оставка

Заместник-кметът по екология на София Йоана Христова е подала оставка. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на дейностите по разширяване на Околовръстния път в района на пътен възел „Лозен“, съобщава "Монитор".

От следващата седмица: Ще започне лечение на COVID-19 с кръвна плазма

Лечението с кръвна плазма на вече преболедували от COVID-19 има добър резултат и нашите медици ще могат да го прилагат от следващата седмица. Това обясни по-рано днес главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев на брифинга на Националния оперативен щаб.

Обвинения на трима за побоя над Слави Ангелов

Трима са привлечени като обвиняеми след нападението над журналиста Слави Ангелов. Това обяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти.

Безплатното паркиране в София- удължено с още седмица

"Синята" и "Зелена" зони в столицата ще бъдат безплатни още една седмица. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира разширението на Околовръстното заедно с регионалния министър Петя Аврамова.

Две софийски болници с безплатни консултации във Viber и по документи

Видео консултациите се провеждат с предварително записване на 0700 13 127 Две софийски болници започнаха с безплатни онлайн консултации за пациенти по документи.  Болница "Младост" и Сърдечно-съдов център Сити Клиник предлагат и видео консултации във Viber.

"Средец" спечели проект, ще храни с топъл обяд възрастни в изолация

Доставката на храна стартира от 1 май 2020 г. и ще продължи 33 дни Кметството на централния софийски район "Средец" ще осигурява топъл обяд за 40 уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация заради епидемията от коронавирус са затруднени и не могат да си осигурят прехраната,  съобщиха от районното кметство.

Променят движението по Цариградско заради взривяването на ИПК "Родина"

Вижте измененията на линиите на градския транспорт заради разрушаването на сградата Промяна на движението в София ще има в неделя по Цариградско шосе заради събарянето на недостроената сграда на ИПК "Родина". Създадена е организация  във връзка с разрушаването чрез контролиран взрив, съобщиха от Столична община.

Още 17 заразени с COVID-19, в страната 1188 са потвърдените случаи

В болница „Н. И. Пирогов“ е починала жена на 73 г. с хронична обструктивна белодробна болест 1188 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 17 нови случая, като 2 са в област София и 15 в област Плевен. Лабораториите продължават да работят.

Столичани отново задръстиха изходите на София

Отново се образуваха километрични колони на столичните КПП-та, съобщава БНР. Почти 4 км е колоната на изхода от София на КПП-то към  АМ "Тракия". Към  АМ "Хемус", АМ "Струма" и в района на Владая колоните са около 2 км.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right