Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 април 2021 г.

Столичният кмет: Метрото е най-важният и стратегически проект за София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира пускането на новия участък от третата линия на метрото от „Горна баня” и "Овча купел". Кметът на София сподели, че метрото е най-важният и стратегически проект за столицата. "От днес още един голям район на София- „Овча купел“ има връзка със столичната метромрежа. Нови 50 000 души дневно могат да използват най-екологичния и бърз градски транспорт. Реално метрото променя кварталите и града ни. И това се вижда в столичния район „Овча купел“.

СДВР издирва мъж, заподозрян за редица кражби в София

СДВР издирва мъж, заподозрян за редица кражби в столицата. Столичните полицаи търсят съдействие за установяване на местонахождението на мъжа от снимките, публикувани в социалната мрежа. Той е издирван във връзка с извършени на територията на столицата кражби, една от които - на строителни машини, съобщиха от СДВР.

В „Мировяне“ почистиха гнездо на двойка щъркели (СНИМКИ)

Екип на Аварийна помощ и превенция на Столична община са почистили гнездото на двойка щъркели в с. „Мировяне“. Гнездото на птиците се намира на ул. "Алеко Константинов" и ул. "Спортист" до стадиона. От екипа на Столична община обясниха, че се виждало само едно щъркелово гнездо и е нямало друго наблизо. Птиците живеят от много години там и по молба на хората от селото, домът им е почистен.

Реконструкцията на участък от ул. "Цар Иван Шишман" стартира на 10 май

Цялостната реконструкция на ул. "Цар Иван Шишман" от ул. "Ген. Паренсов" до пл. "Народно събрание" започва от 10 май. От Столична община съобщиха, че по време на строителните дейности улицата ще бъде затворена за автомобилно движение. Тротоарите ще останат проходими. Поетапно ще бъдат затваряни и отваряни кръстовищата на ул. „Цар Шишман“.

Пускат третата линия на метрото до „Горна баня” (ВИДЕО)

Новият участък от третата линия на метрото от „Горна баня” и Овча купел ще бъде пуснат днес. Това ще осигури удобен и бърз транспорт на живеещите в тази част на София - за 12 минути до центъра. Водосвет ще бъде отслужен от 10:00 ч., на метростанция „Мизия/Нов български университет”, която се намира в ж.к. „Овча купел” на ул. „Монтевидео”. Новите станции от третата метролиния до квартал "Горна баня" са общо четири метростанции - „Овча купел”, „Мизия/Нов български университет”, „Овча купел 2” и „Горна баня”.

Нови 389 заразени в София за денонощие, още 18 423 имунизирани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 14 888 теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 1 708 проби. Така общият брой на потвърдените случаи за страната става 396 302, от които активни са 56 599. Това показват данните в Националната информационна система.  В София новите случаи на коронавирус са 389. Следват Пловдив – 183,Варна-133  и Бургас –92.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right