Новините в София: Най-важното за деня 24 август, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 август 2019 г.

Търсят се две сестри, изчезнали от "Ботунец" преди 5 дни (СНИМКИ)

Две момичета са изчезнали на 19 август от квартал "Ботунец" 2. Бащата Александър Величков пусна съобщение в социалната мрежа с молба, ако някой знае нещо за тях, да се свърже с него. По случая работят и от полицията, поясни родителят. В интернет позната на семейството допълни, че в деня на инцидента човекът бил на работа, а майката на сестричките е починала.
Апелът на бащата предизвика огромна вълна от съчувствие. Хора от квартала съобщиха, че двете са си играли с други деца пред блок 15 преди да изчезнат. Някои посъветваха таткото да напише повече неща за децата, за да могат и непознати хора да ги разпознаят.

Задържаха двама от Костинброд в нива с канабис (СНИМКИ)

Двама мъже от Костинброд- на 45 и 49 години, са задържани в нива с канабис в гориста местност край града, съобщават от ОДМВР- София. Лицата са арестувани, докато са полагали грижи за растенията. Те са жители на Костинброд и нямат криминални регистрации.
В нивата са отглеждани 125 растения в напреднал етап на развитие и готови за беритба. Намерени са и бидони с вода за напояване, торове и препарати.
В дома на 45-годишния мъж са открити над 200 грама суха маса (марихуана). Той е задържан за срок до 72 часа, а неговият 49-годишен спътник е с мярка "парична гаранция".

Балон с горещ въздух кацна на Северната тангента, дойде и полиция (СНИМКИ)

Необичайна случка видяха тази сутрин пътуващите шофьори по Северната тангента на София. Балон с горещ въздух се приземи в едната лента на пътното трасе. Пристигна и полиция, която да провери дали става дума за инцидент с уреда за летене. Снимки от събитието напълниха за кратко време социалната мрежа.
Веднага се появиха и шеговити коментари, че балонът е спукал гума и чака пътна помощ.
Според някои от хората в интернет атракцията лети на пътя между селата Мрамор и Доброславци и е на фирмата за екстремни спортове "Extreme Sport".

От ЦГМ показаха потрошените табла по спирките в София (СНИМКИ)

Центърът за градска мобилност показа хулиганските прояви спрямо таблата на спирките в столицата. Снимките, които са пуснати на страницата на ЦГМ в социалната мрежа, носят заглавието "Стоп на вандалите".
Всяка седмица има поне по един сигнал за счупена, разбита, надраскана или ограбена табела по спирките. Дружеството работи заедно с полицията и застрахователите, за да възстанови щетите. Колкото и бързи да са ремонтите дейности обаче винаги има хора по стоянките и таблата до тях не работят , защото някой друг ги е съсипал, обясняват от ЦГМ.

Заради оперна прима: Боил Банов иска оставката на директора на Музикалното училище в София
Директорът на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София- Столина Добрева може да остане без работа още в понеделник. Това поиска в социалната мрежа лично министърът на културата Боил Банов. А повод за това стана публикация на оперната прима Дарина Такова във Фейсбук.
Такова искала да бъде преподавател в училището. Директорката обаче ѝ обяснила, че като всички кандидати трябва да мине по каналния ред- тоест конкурс. А той включва изпълнения на 5 творби в съпровод на пиано. В поста си маестра Такова обяснава, че заради травма на гласа от 12 години не е на сцената. Но има достатъчно опит, който иска да предаде на младите хора от музикалното училище.

Отново работи каменната чешма в парка на "Горна баня"

Отново работи емблематичната каменна чешма в парка на центъра в квартал "Горна баня", свидетелстват снимки в социалната мрежа. В началото на този месец хулигани изкъртиха горната, каменна част, от която тръгват чучурите. Кметът на "Овча купел" тогава пое ангажимента, че за 10 дни чешмата ще бъде отремонтирана. Обещанието бе спазено.
Съоръжението бе реновирано няколко пъти като последният бе по предложение на местните жители.

Въоръжена охрана и камери на "Герена" след побоя над Цветан Вълчев

Нивото на сигурността на стадион "Виваком Арена- Герги Аспарухов" е повишено многократно след жестокото нападение над маркетинговия директор на "Левски" Цветан Вълчев. Мерките засягат стадиона, общежитието и офиса на улица "Тодорини кукли", съобщава "Меридиан мач", цитиран от Офнюз. На "Герена" се слагат допълнителни камери, а досегашната охрана е сменена с въоръжена. Достъпът на външни лица ще бъде сведен до минимум.
Вълчев бе зверски пребит почти до смърт на място, където липсваха мерки за сигурност. Ако имаше такива подобни епизоди нямаше да бъдат позволени, а и извършителите на вандалския акт по-лесно щяха да бъдат открити. Тази дилема стои от години, но от футболния гранд още не могат да намерят решение. Причината е, че част от базата е заета от спортния клуб, който пък има нужда от по-широк достъп.

Малка певица дирижира "Хоро край езерото" в "Дружба" (СНИМКИ)

Малката певица Йоанна Миланова бе изненадата на днешното "Хоро край езерото", което се проведе в "Дружба"1. Звънкото гласче на момичето определяше посоката и темпото на многото танци в парка. А когато запя "Залюбих мамо, три моми" и най-коравите сърца се разтопиха.

Над 11 хиляди софиянци регистрирани като безработни през юни
През месец юни тази година 11382 са регистрираните безработни столичани. За същия период обявените работни места са 4552. Това значи, че за 6830 човека от София няма работа, информира "Монитор", позовавайки се на данни от Агенцията по заетостта.
По двама човека се борят за едно работно място в столичния град, по 13 чакат за една позиция в Разград, в Търговище бройката е 10. Във Видин, Монтана и Враца средно по 9 човека се съревновават за едно място, сочат данни от статистиката. В Перник седем чакат за едно работно място. 

Най-интересните събития от утрешния ден може да намерите- ТУК

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right