Новините в София: Най-важното за деня 24 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 24 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 август 2021 г.

Кметът на София провери строителството на сграда за ясли в "Триадица"

Яслените групи ще бъдат разкрити след преустройство на съществуваща общинска сграда, бивш спортен клуб на ул. „Боянски водопад“ в ж.к „Гоце Делчев“. Реконструкцията започна на 5 май, съобщиха от Московска 33. До момента са изградени инженерните мрежи, положена е хидроизолация на покрива, изградени са преградни стени и окачен таван, извършват се довършителни дейности по сградата. Предстои да бъде изградена вертикалната планировка на двора с детски площадки, както и ограда. Кметът Фандъкова поиска уверения от кмета на район "Триадица" Димитър Божилов, че детската ясла ще отвори врати през есента на тази година.

Съветници изслушаха Барбалов за подробности по кредита от 60 млн. евро на Столична община

Зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов запозна общински съветници с детайли по договора за кредит от 60 млн. евро. Той бе изслушан на извънредно съвместно заседание на Постоянната комисия по бюджет и финанси и икономическата към СОС, която се излъчи онлайн. Барбалов съобщи, че е направен подробен анализ и прогноза на дълга, който Московска 33 иска от Европейската инвестиционна банка. Одобрението за вземане на кредит стана с решение на СОС.

Кметът на София поиска от СДВР да увеличат екипите за проверка на мерките в градския транспорт

Да увеличат екипите към контрольорите от Центъра за градска мобилност при проверките за спазването на мерките срещу COVID-19 в градския транспорт в София, поиска кметът на столицата Йорданка Фандъкова. А общинските полицаи в столицата продължават проверките по търговските обекти. Столичният кмет бе на среща в Министерство на здарвеопазването заедно с директора на СДВР и зам.-министъра на здравеопазването днес. В срещата участваха и други експерти от трите институции. Д-р Златанов акцентира върху необходимостта от общи действия между МЗ, СО и СДВР върху превантивната дейност във връзка с пандемията от COVID-19, за да се запази стопанският и културният живот в столицата, а също така да не се претоварват лечебните заведения и да могат да лекуват пациентите, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Кой и защо иска да саботира проекта за възстановяването на минералната баня в Овча купел (СНИМКИ)

Викове, напрежение и отричане на проекта за възстановяване на минералната баня в Овча купел придружаваха общественото обсъждане и дискусията снощи в столичния квартал. Районният кмет на Овча купел Ангел Стефанов организира публичната дискусия, а целта беше да се намери решение на въпроси, които до момента не бяха уточнени при стартирането на проекта. Както е известно над 30 години собственик на емблематичната баня с минерална вода беше Министерство на здравеопазването.  След прехвърлянето на Столична община, преди 6 години, от Московска 33 започват да търсят решение и средства за възстановяването на рухналата сграда, която освен в руини беше опасна.

Кола се заби в къща с газопровод на столичния "Монтевидео"

Лек автомобил се заби в къща с газопровод на столичния "Монтевидео" в Овча купел. Имало е изтичане на газ, но веднага на мястото са изпратени екипи, течът е спрян и мястото е обезопасено, съобщават очевидци в социалната мрежа. Ударът е в резултата на катастрофата, станала преди 45 минути, между Мерцедес и Тойта на "Монтевидео". Немското возило е с размазана предница, след като е изхвърчало на тротоара, а под него се вижда теч.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right