Новините в София: Най-важното за деня 24 декември, 2019 г.

София 24 декември 2019 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 декември 2019 г.

Реставрират Кремиковския манастир за 9,5 млн. лв.

Кремиковският манастир в София и още 4 манастира -  Килифаревският и Плаковският манастир ще бъдат обновени с европейски средства през идната година, съобщават от МРРБ. С реставрирани стенописи, манастирски работилници и туристически атракции духовните средища ще привличат все повече посетители. Петте от най-старите ни манастири, обявени за паметници на културата, както и три църкви, се очаква да бъдат възстановени. В края на ноември 2019 г. беше подписан договор за ремонт на Кремиковския манастир по проекта на Столична община - "Кремиковски манастир – духовният център на Софийската Света гора".

АПИ: Очакват се заледявания на пътищата

Падане на температурите се очакват в нощта на 24 срещу 25 декември,  а по високопланинските райони е възможно дъждът да премине в сняг. Застудяването увеличава предпоставките за поледици и замръзвания в някои участъци на пътищата, предупреждават от АПИ. Утре времето в София ще е облачно с превалявания от мокър сняг и вятър със скорост 8,2 м/сек. Прогнозата на метеоролизите за утре е минималните темпуратури да паднат под нулата, а максималните са за 2 - 4 градуса.

"Да играем заедно" събра още 1392 лв. за люлка за деца в инвалидни колички

Още 1392 лв. се събраха от кампанията "Да играем заедно" на благотворителната изложба на фотографа Анна Йончева на 17 декември т. г. в музея "Земята и хората" в столицата. Парите са предназначени за изработването на поредната специализирана люлка за деца в инвалидни колички. Първата такава бе поставена в кв. Света Троица, район Илинден, в София през септември т. г.

Гл. архитект на София пред Столица.bg: Предстои обществено обсъждане на Наредбата за градска среда

Какво предстои в градоустройството на София през идната 2020 г. Какви нормативни документи ще се приемат и как столицата ще се промени? В края на миналата седмица главният архитект Здравко Здравков съобщи за новите елекронни услуги в портала на НАГ, както и за приемането на нормативни документи, които ще регламентират строителството и градската среда. Пред Столица.bg арх. Здравков съобщи за подробности около приемането на Наредбата за градската среда, която ще наложи стил и уеднаквяване на новото строителство.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right