Новините в София: Най-важното за деня 24 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 февруари 2020 г.

Две трети от БВП на страната се произвежда в столицата

Две трети от БВП на страната вече се произвежда в София. Това прави столицата най-притегателният град в страната. Над 30% от всички работещи българи вече са концентрирани в София, информират от Нова телевизия.

Взимат обяснения на шофьора на 404, където ограбиха и съблякоха момче

Полицията продължава работа по случая със съблеченото и ограбено 14-годишно момче в автобус на градския транспорт в София. Днес ще бъде взети обясненията на шофьора на автобуса, който е почивал през уикенда, съобщават от bTV. Полицията издирва извършителите по записите  от камерите в автобуса.

Трета метролиния: Пускат 5 станции през май, другите 3 през юли (СНИМКИ)

 От Сименс обещават да скъсят срока за изпитанията с месец Първите пътници по новото трасе на софийското метро ще се качат на влаковете през май. В края на април т. г. приключват изпитанията по централния участък на подземната железница. Това потвърди пред Столица.bg директорът на "Метрополитен" проф. инж. Стоян Братоев.

Кметът на Овча купел пресича порочна практика (СНИМКИ)

От районното кметство са амбицирани да купят 3-етажна къща, построена на общинска земя за 121 000 лв. в Горна баня Порочна практика е амбициран да пресече кметът на район Овча купел Ангел Стефанов. Вместо да се откаже от закупуването на атрактивен имот върху общински терен и на данъчна оценка в кв. Горна баня, Стефанов е заявил желание общината да придобие имота. За намеренията си той съобщи в социалната мрежа.

"Витоша ски" иска реконструкция на Княжевския лифт с кабинки за 8

Документите са внесени в НАГ, разпореден е правен анализ на съществуващата нормативна уредба Кога ще тръгне Княжевският лифт? Може скоро, а може и никога, би отговорило радио Ереван. Скоро, защото от собственика "Витоша ски" са внесени документи в Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община за реконструкция на Княжевския лифт за 8 млн. лв.

При скандал в ловна дружинка: 37-годишен столичанин простреля мъж и избяга

Сигнал за прострелян мъж  в местност край село Говедарци получили късно вечерта на 22 февруари в РУ- Самоков. Веднага екип отишъл на мястото. При огледа се разбрало, че  при приемане на нови членове на ловна дружинка е възникнала свада, при която 37- годишен жител на столицата е прострелял 32- годишен жител на с. Говедарци и е избягал  с лек автомобил.

Жена пробва да вкара наркотици в софийския затвор

Води се разследване от Софийска градска прокуратура срещу жена, която се е опитала да вкара наркотици в софийския централен затвор.    Досъдебното производство е започнало вчера, 23.02.2020 г. Около 15 ч., в помещение за прием на багаж на територията на затвора  в 39-годишната жена – С.Й. е отрито наркотично вещество.

Насилниците от автобус 404 са разпознати, МВР ги издирва

Паник-бутоните се натискали само за извънредна ситуация или шофьорът не може да използва телефона, обясняват от "Столичен автотранспорт" Нападателите на осмокласникът в автобус 404 са разпознати. Лицата им са запечатани от водиокамерите в рейса и полицията продължава издирването им, съобщи "Монитор".

Изследват Корона вирус само на лежащо болни и по лекарско предписание

Премиерът Борисов съобщи, че се създава щаб начело с началника на ВМА проф. д-р Мутафчийски Изследването за Корона вирус у нас е безплатно и се прави само на лежащо болни и то по лекарско предписание. Това обясни д-р Тодор Кантарджиев директор на Националния център по заразни и паразитни болести преди започването на извънредното заседание, свикано от премиера Борисов, на Съвета по сигурност заради Корона вирус.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right