Новините в София: Най-важното за деня 24 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 24 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 февруари 2021 г.

Кметът на "Триадица" пред Столица.bg: За първи път в София ще бъде въведената “Зона 30“ - в "Манастирски ливади"

Столица.bg продължава поредицата с интервюта с кметовете на 24-те района на Столична община. Днес кметът на "Триадица" Димитър Божилов разказва за предизвикателството да се работи в условията на епидемия, за непрекъснатат връзка с гражданите, за първата в София "Зона 30" и за новите детски градини.  Районният кмет признава за добрата комуникация и работа с голямата - Столична община и въпреки трудните времена на COVID-19 не спира да планира нови проекти и да се бори за финансиране. Днес кметът Иван Божилов бе изслушан в Косимията по архитектура и градоустройсво на СОС за незаконния кабел, захранващ незаконен павилион на бул. "Ив. Евст. Гешов", който уби 16-годишният Людмил.

Спират водата в Горни Лозен, Експериментален и Красна поляна

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 25 февруари, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

Как се получава сертификат за имунизация в София и страната?

Сертификат за имунизация срещу COVID-19 може да се получи след приложена втора доза от ваксината, обясниха от Министерството на здравеопазването. Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да достъпи пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg, от меню „Аз и моето семейство“, подменю „Моето пациентско досие“. След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „Имунизации“.

Магнитни бури удрят София и страната през март

В София и страната през март ще има магнитни смущения, показва месечната прогноза на Националния институт по геофизика, геодезия и география. Магнитните бури ще са съсредоточени в три периода - в началото на месеца, около 18-19 март и около 28 март, съобщи Нова телевизия. През всяка от петте седмици на месеца обаче геофизиците очакват смущения в различна степен. 

КЕВР: Няма да има промяна в цените на парното и тока в София и страната

Цените на топлинната енергия няма да се увеличат и ще останат непроменени през последния месец на зимния отоплителен сезон в София и страната, съобщи Комисията за енергийно и водно регулиране. Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов обяви решението по време на открито заседание на регулатора във връзка със заявлението на "Булгаргаз" ЕАД за цена на природния газ за месец март. „Булгаргаз“ предлага цената на природния газ от 1 март 2021 г. да бъде в размер на 28,64 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Демократична България безкомпромисна към кмета на район Красно село, оттеглиха подкрепата си

Демократична България оттегли доверието си от кмета на район “Красно село” Росина Станиславова с декларация на официалния сайт. Причината е взето възнаграждение като ръководител на екип по проект "Патронажна грижа", реализиран в района.


 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right