Новините в София:Най-важното за деня 24 септември, 2019 г.

Новини, София, Столична община, събития

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 септември 2019 г.

Падаща мазилка, хлебарки и дървеници в студентските общежития на Лесотехническия (СНИМКИ)

Ужасяваща мизерия среща младежите в студентските общежития на Лесотехническия университет в София. Младите хора живеят сред падаща мазилка, хлебарки и дървеници. 

20 мръсни тръби се изливат в Панчарево (СНИМКИ)

Езерото Панчарево отново е превърнато в помийна яма от туристи и хора от района. Освен,че във водата плуват всякакви предмети и твари, около мястото се е заформило нерегламентирано сметище. За това разказаха в социалната мрежа от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне.

Мъж от София блудствал с 12-годишно момиче в къща за гости

Детето е роднина на жената, с която подсъдимият тогава живеел на семейни начала. То гостувало при тях за лятото. След като половинката му заспала, мъжът се озовал в леглото на малолетното момиче и започнал да я опипва под завивките. Момичето успяло да го отблъсне, а на сутринта споделило с роднината за случката, сигнализирана била и полицията.  

"Падна" и последната ентернитова градина в София (ВИДЕО/СНИМКИ)

Проектът за модернизация и реконструкция в 36 детска градина "Пеперуда" предвижда подмяна на дограмата и подовите настилки, както и цялостна смяна на ВиК, електрическите и ОВИ инсталации. Сградата ще бъде санирани, за да бъде енергийно ефективна. Финансирането, на стойност 2,1 млн. лв. е осигурено от бюджета на Столична община, научи Столица.bg.

И българска фирма вече предлага тротинетки в София

Новите двуколесни "Хобо" технически не се различават особено от тези на другите две фирми.  Първата година на компанията ще е пилотна, целта е да бъдат пуснати в употреба 100 тротинетки. За втората година от фирмата са заложили програма за т.нар. "хобо зареждачи". С две думи потребители да помагат за събирането на скутерите и така да трупат точки, които после може да ползват в приложението

До 8000 евро за кв. м. на жилище на столичната "Московска"

Цените на квадратен метър за жилище в центъра на София удариха рекорд. До 8000 eвpo достигна стойността нa ĸвaдpaт на софийската улица "Московска" в центъра на София. Това е доста впечатляваща оферта за апартамент. Големината на жилището е 90 ĸв. м. и се продава за 730 000 eвpo, а това е по 8111 eвpo нa ĸвaдpaт, пише money.bg

Наказаха футболния "Левски" с над 50 000 лева 

Дисциплинарната комисия към БФС определи наказанията след срещите от 10-ия кръг на шампионата.  Столичният "Левски" се сдоби с най-солената глоба. За нерегламентирани факли, хвърляне на различни предмети, нецензурни скандирания и увреждане на чуждо имущество касата на "синия" клуб ще олекне с 5300 лв. Отделно ПФК "Левски" ще трябва да възстанови щетите на стадион "Славия" след последното дерби между столичните отбори. Тогава фенове на "сините" изпочупиха над 900 седалки, като всяка една от тях струва по 50 лв.

Сотир Цацаров иска спиране на освобождаването на Полфрийман 

Главният прокурор на България Сотир Цацаров се надява на спиране на освобождаването на австралиеца Джок Полфрийман. Той внесе искане до Върховният касационен съд да възобнови производството по условно предсрочно освобождаване на Полфрийман и да спре изпълнението на постановеното условно предсрочно освобождаване на осъдения за убийство австралийски гражданин, съобщиха от Главна прокуратура.

"Универсиада" е домакин на Суперкупата при баскетболистките 

Столичната зала "Универсиада" е определена за домакин на двубоя за Суперкупата при баскетболистките. Срещата е на 27 септември т.г. от 15,00 ч. Отборът на Монтана има възможност тази година да прибави трети трофей, след като спечели Купата на България и шампионската титла. Монтанският тим е предвождан от Стефан Михалов, треньор и на женския национален отбор. Съставът е много опитен, начело с капитанка Димана Макариева.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right