Новините в София: Най-важното за деня 24 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 януари 2020 г.

Версия за катастрофата в "Дружба": Ватманът е отклонил вниманието си

Вече има и първа хипотеза за сериозната катастрофа с четири трамвая вчера в столичния "Дружба". Най-вероятно ватманът на последния трамвай е отклонил вниманието си. Това обясни пред Нова телевизия Иво Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт.

Жонглиране, юнисайкъл и магия на цирковия спектакъл "Лешникотрошачката"

Много емоции, усмивки и забавление осигурява за деца и възрастни поредния цирков спектакъл "Лешникотрошачката". Организаторът и домакин Фондация "Мини Арт" ще има представление днес от 18 часа  в кино "Влайкова" на ул. "Цар Иван Асен II" №11.

Фандъкова: Цената на водата в София няма да се повиши

Свързването на водопроводната система на София с тази на Перник няма да доведе до повишаване цената на водата за софиянци. Това обясни пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова. Има уверения, че няма да се повиши цената на водата и за Перник, уточни тя.

 Липсата на канализация изкарва жителите на Бусманци на протест

Липсата на канализация изкарва днес от 16.30 на протест жителите на Бусманци. Те ще затворят пътя, който води към софийското летище, съобщават от Bulgaria ON AIR.    "Бусманчани искат да имат канализация, но бюджетът все не може да си го позволи. Канализацията е базова инфраструктура за всяко населено място.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 27-31 януари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Заради инцидент в "Студентски град": Полицията търси информация за мъж и жена (СНИМКА)

От Столичната полиция търсят информация за мъж и жена заради инцидент от миналата година в "Студентски град". Във връзка с установяване на съпричастността на мъжът и жената към инцидента, СДВР търси съдействие за самоличността им.

Обявяват грипна епидемия в София от понеделник

Столичната РЗИ обявява грипна епидемия на територията на София-град от понеделник, 27 януари. От днес грипна епидемия е обявена във Велико Търново, а от 25 януари - и в община Бургас, съобщават от Нова телевизия.

Градините и яслите в София ще работят и по време на грипната ваканция

Във връзка с нарастването на  броя на заболелите от остри респираторни заболявания в столицата и създаването на епидемиологична обстановка Столичната регионална здравна инспекция обяви грипна епидемия в София  от 27 януари до 4 февруари.

Изграждат крайречен парк с корекцията на коритата на Бoянcĸa бapa и p. Изливo

Голям линеен парк ще има в столичния квартал "Манастирски ливади-Изток", който ще реши недостигът на зелени площи в зоната. Вече е изработена кoнцeпциятa зa зеленото пространство - крайречен парк, който ще е с голям oбщecтвeн дocтъп.

Евакуират МОЛ Сердика, има сигнал за бомба (СНИМКИ)

Посетители на столичния МОЛ Сердика незабавно се евакуират заради сигнал за бомба в сградата, потвърдиха от МВР. Вече 15 минути търговци молят гражданите да напуснат обектите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right