Новините в София: Най-важното за деня 24 юли, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 юли 2020 г.

Доц. Ангел Кунчев: Близо 30% от заразените у нас са на лица под 50 години

Процентът на положителните проби за COVID-19 е сравнително еднакъв и се е между 4 и 6%. Това коментира главният санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев и член на Националния оперативен щаб пред БНТ.

Тежки строителни машини съсипват ремонтирана преди 60 дни улица в Лозенец

Ремонтирана преди 2 месеца улица в столичния район Лозенец вече е като бойно поле. За проблеми сигнализират живеещи в квартала в социалната мрежа и се обръщат за съдействие към районния кмет Константин Павлов.

Сигнал до Stolica.bg: Пътници са принудени да отварят сами вратите в градския транспорт в София

Продължава опасността от заразяване с COVID-19 в трамвай 8 Пътници в градския транспорт в София са принудени да отварят с копче, пипано от всички, вратите на някои мотриси, въпреки повишения риск от зараза от коронавирус. Само така возещите се в трамвай 8 могат да се качат или слязат от мотрисите, алармираха граждани пред Столица.bg.

Онлайн вече се поръчват плодове, зеленчуци, месо и мляко от Женския пазар

Най-големият пазар в София стартира онлайн платформа за поръчки, храните са от производители Столичани вече могат да пазаруват онлайн от Женския пазар. Днес официално бе открит онлайн магазина на най-стария и най-голям пазар в столицата - Женския пазар. Планираната преди година електронна услуга от ръководството на Пазари Възраждане вече е реализирана.

Четири столични улици стават "зелени", "Шишман" отпадна

Проектът "Зелени улици" в София получи одобрение вчера, след като бе приет докладът на сесия на Столичния общински съвет. Четири, централни и исторически улици в столицата се превръщат в "зелени". 

Момиченце увеличи броя на родените по програма инвитро на Столична община

19 станаха бебета по донорската програма, малката носи библейското име Мария Столична община може да се похвали с още едно бебе, родено по донорската програма инвитро. Общо до момента са се родили 19 бебета. Последното е момиченце и носи билейското име Мария.

Издирват Петър Иванов от с. с. Горна Малина

47- годишният мъж е в неизвестност от 21 юли т.г. Полицията търси Петър Руменов Иванов от с. Горна Малина, който е в неизвестност от 21 юли т.г., съобщиха от СДВР. Той е обявен за общонационално издирване по молба на неговите близки.

Шофьор мина през блокирано от протести кръстовище, 19-годишно момиче пострада

По време на вчерашния протест в София е имало инцидент между шофьор и участници в шествията на кръстовището на бул. „Фритьоф Нансен” и „България”. Това съобщи пред журналисти Радослав Стойнев, началник на отдел „Охранителна полиция” при СДВР.

Лятна радост за столичани: Отваря врати аквапаркът във "Възраждане" (СНИМКИ)

Столичаните, които още са на работа, а отпуската е далече, могат да се възползват от едно прекрасно място за слънце и почивка в града.    От понеделник,27 юли,  започва да работи аквапаркът във  „Възраждане“. Днес кметът Фандъкова провери как е организирана работата на комплекса. Деца до 90 см влизат безплатно с придружител, пенсионерите получават 30% отстъпка от цените. Комплексът се стопанисва от „Софийски имоти“. Той се разполага на 75 декара и се намира в кв.“Зона Б-5“.

Очите на четири: В Северен парк са забелязани ексхибиционисти

На вниманието на всички, които са от "Надежда"! В администрацията на района са постъпили сигнали, че в Северен парк има забелязани ексхибиционисти. Неприятните инциденти основно се случват в горската част и там, където са по-слабо посещаваните места.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right