Новините в София: Най-важното за деня 24 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 24 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 юли 2021 г.

Катастрофа с починал човек на бул. "Никола Петков" и "Цар Борис III"

По-рано днес е станала катастрофа на бул. "Никола Петков" и бул."Цар Борис III". Има ударен човек. За това съобщават граждани с коментари в социалната мрежа. Според свидетели човекът е починал на място.
Става дума за млад мъж, ударил го е камион.
Най-вероятно МПС-то е минало на червено. Човекът е останал под гумите. В момента се чака да пристигне екип за огледи. Хората в района на катастрофата са доста стресирани.

Вдигат бетонни кошчета от градинката при площад "Португалия" (СНИМКИ)

В рамките на вчерашния ден бяха вдигнати откритите бетонни кошчета от градинката при площад "Португалия". Те ще бъдат заменени с други, които предразполагат по-малко към тъпчене и разнасяне от враните. За това разказа в социалната мрежа кметът на "Средец" Трайчо Трайков.
Той благодари и на съседния клон на банка "Райфайзен". Разговаряно е с тях и те са поели ангажимент да помагат с почистването на любимата и на техните служители градинка.

27 заразени в София за денонощие, още 232 излекувани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 18 419 тестове. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 135 проби. Това показват данните на Единния информационен портал.
4 души са починали от коронавирус през последните 24 часа, оздравелите са 232.
В болница се лекуват 706 души, като 75 от тях са в интензивни отделения.
В 3 области няма регистрирани новозаразени - това са Видин, Сливен и Кюстендил. За денонощието заразените в София (област) са 7, в София-град са 27.

В Северния парк монтираха маса за шах за незрящи (СНИМКИ)

Маса за шах за хора с нарушено зрение беше монтирана в обновената част на Северния парк. Съоръжението е първото, което е предназначено за незрящи и хора със зрителни проблеми. То е изработено изцяло от високоякостен бетон с хомогенна мозаечна структура. Бетонът е армиран и фибро подсилен. Мозаечната структура се състои от натурални мраморни или гранитни камъни. Върху плота са изработени полета за игра на шах. Информацията съобщиха от администрацията на "Надежда" в социалната мрежа.

Глоба за горене на гуми на открито в "Малинова долина"

Близо до бл. 26 в "Малинова долина" е открито лице, което гори без разрешение излезли от употреба гуми на открито в частен имот. Наложена му е глоба от екипи на Столичен инспекторат при обща проверка с администрацията на "Студентски".
Това е четвъртият акт от началото на месец юли за нерегламентирано изгаряне на отпадъци – изгаряни са стърнища, зелени отпадъци, стари гуми и дървени плоскости. Установените нарушения са в районите: „Кремиковци“, „Надежда“ и „Студентски“.

В неделя и понеделник ограничават трафика над 12 тона по "Хемус" посока София

От АПИ дават информация за ограничаване на трафика по магистрала "Хемус" в посока София.
От 12 ч. на 25 юли /неделя/ до 14 ч. на 26 юли /понеделник/ се спира преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона между 47-ми и 30-ти км на магистралата към столицата. Ограничението се налага за улеснение на движението през тунел “Ечемишка”, където трафикът преминава двупосочно в тръбата за Варна поради ремонт в тръбата на съоръжението в посока София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right