Новините в София: Най-важното за деня 24 юни, 2019 г

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 юни 2019 г.

Тролей 7 тръгва до дни, маршрутът влиза за одобрение в СОС

Тролей 7 най-вероятно ще тръгне от следващата седмица по новия маршрут, научи Столица.bg. Доклад за новото трасе влиза за одобрение на сесията на СОС в четвъртък. През май от Столична община обещаха, че тролеят ще тръгне в края на юни. Първоначално тролейбусите ще се движат по временен маршрут заради изграждането на метростанция на бул. "Левски" и "Патриарх Евтимий" и ще отиват до Сточна гара. След приключването на строежа ще прави ляв завой от "Левски" по "Патриарха" в посока Люлин. От 1 юли градският транспорт в София започва да се движи по лятно разписание. За тролей 7 е предвидено колите да са на интервали от 15 минути в пикови часове, потвърдиха пред Столица.bg от Центъра за граддска мобилност.

Гръмотевица падна и подпали трафопост на "Константин Величков"

Гръмотевица падна върху трафопост на булевард "Константин Величков" и улица "Симеон" в София. Съоръжението се е подпалило, като на място веднага са изпратени екипи на пожарната, съобщават от МВР. 20 сигнала са подадени в пожарната след проливният дъжд и гръмотевичната буря този следобед над столицата.

Катастрофа на Северната тангента

Катастрофа е станала на Северната скоростна тангента, съобщиха граждани в социалната мрежа. От снимки в интернет се вижда, че от пострадалия автомобил са се изсипали множество червени пакети. Част от хората коментираха, че това може да са пици или торби с месо. 

Бурята с цялата си сила се изсипа над Бистрица

Проливен дъжд и силната буря наводниха улиците в село Бистрица, район Панчарево. На един от мостовете има запушени шахти, но съоръжението издържа, казаха пред Столица.bg от кметството на селото. Улиците бяха реки и непроходими. Кметът Николай Гюров в момента обхожда района, за да види пораженията. "Бурята се изсипа с цялата си сила тук. Има изровени улици от липсата на адекватна инвестиционна политика. Хубавото е, че водата тук бързо се отича. Наносите обаче създават проблеми и се запушват шахтите, коментира Гюров пред Столица.bg. Шест екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община извършват обходи на терен във връзка с валежите и реагират на сигнали. Големи локви са се образували по улици в район „Витоша“, „Илинден“. Наблюдават се критични места на реки и водни обекти в София. Наводнена бе и ремонтираната ул. Солунска в центъра.

Три столични квартала атакувани заради трафик на мигранти

Три столични квартала са атакувани по време на акцията срещу най-голямата група за трафик на мигранти. Става дума за „Орландовци”, „Факултета” и „Модерно предградие”, съобщи bTV. На един от проверените адреси е намерена и постройка, в която се подозира, че са крити мигранти.

Голф комплексът "Света София" смени собственика си

Нов собственик има гoлф и cпa ĸoмплeĸcът "Cвeтa Coфия", съобщава  Вlооmbеrg ТV Вulgаrіа., цитирана от money.bg. Доказателство за промяната на известния български Лac Beгac са дoĸyмeнти в Tъpгoвcĸия peгиcтъp. Имотът беше част от кoмпaниятa "Бългapия дивeлoпмънт xoлдингc лимитид", която е coбcтвeнocт нa гpyпa инвecтитopи oт Xoнĸoнг. Той бе придобит 2014-2015 г.

Водопад в подлеза на президентството (ВИДЕО)

Дъждовете в София наводниха улици и площади, но най-сериозен поток вода се изля в столичните подлези. Тежко бе положението в подлеза на президентството, през който се пречиса Дондуков. В социалната мрежа бе публикувано видео, на което се вижда огромна струя вода в съоръжението. Буквално подлезът се превърна във водопад.

Верижна катастрофа блокира движението на „Хемус”

Тежка верижна катастрофа е станала на автомагистрала „Хемус” на 58 км в посока София. Ударили са се три автомобила. Две жени са тежко пострадали и са откарани в Окръжна болница в София, съобщава МВР. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. От Пътна полиция регулират движението.

ВАП откри нарушение в завишените данъци на имоти в куроти в Столична община

Върховна административна прокуратура (ВАП) откри нарушение в наредбите на общини, с които се вдига данъчната ставка за имоти, намиращи се в курорти. Такава се оказа и наредбата на Столична община. ВАП обябява за противоконституционни завишените данъчни ставки за имоти, които се намират в курортни населени места и не са основно жилище, не се отдават под наем или не са регистрирани като места за настаняване по смисъла на Закона за туризма.

Още интересни събития от утрешния 25 юни може да намерите- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right