Новините в София: Най-важното за деня, 25 април 2019 г.

вечерен обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 април 2019 г.

Правителството дава 7.5 млн. на УНСС

Бойко Борисов съобщи, че във вторник ще гласуват обещаните 7.5 млн. лева за новия корпус на УНСС. Премиерът обаче поиска спорещите страни за финансирането на ВУЗ-ът да седната на една маса и да се разберат. "Строежът трябва да бъде довършен, за да може студентите да учат, да го оставим като паметник не ми се иска", коментира Борисов на срещата в УНСС.

Планово спиране на тока за периода 30 април - 3 май в София

Планови спирания на тока за периода 30 април-3 май ще има на територията на София. Прекъсването на електрическото захранване е с цел подобряване на мрежата и нови инвестиции, съобщават от ЧЕЗ. 

Прегледи с ПЕТ скенер ще се провеждат в Пета градска болница

Пета градска болница, ще поеме прегледите с ПЕТ скенер на пациенти с онкологични заболявания. Всеки който иска да бъде прегледан трябва да си запази час на телефон 0700 11 248 от 08:00 до 15:30 часа, съобщиха за Столица.bg от лечебното заведение. ПЕТ/СТ ( позитронно-емисионна томография с компютърна томография) е един от най-модерните методи за диагностика и поставяне на диагноза при туморни заболявания. Той се прилага за определяне на стадия на болеста, същото така и за откриване на злокачествени заболявания на белия дроб, млечната жлеза, главата, шият и др.

"Банкя мези" събира на една сцена Весна Змиянац и Стенли


Звездата на сръбската музика Весна Змиянац ще стъпи на сцената на фестивала "Банкя мези" на 28 април.Тя е само едно от музикалните светила, които ще радват големи и малки от 28 април до 6 май в местния парк "Ротонда" за поредното издание на колоритния фестивал. Като опозиция на сръбското звучене ще бъдат рап дуетът Павел и Венци Венц и колегата им VenZy с хитовите си парчета. На 30 април на сцената ще се качи рокаджията Стенли, който ще изпълни едни от златните песни  на група "Тангра". Освен него пред публиката ще се представят и "Обратен ефект".

Фандъкова боядиса великденски яйца с деца в Курилския манастир (СНИМКИ)


Уникални стенописи от 1596 година се реставрират в Курилския манастир "Св. Иван Рилски" в район "Нови Искър". Средствата за реновирането на църковните платна са осигурени от Столична община. Лично Св.Пимен Зографски е творил в манастира в края на 16-и век. А самият манастир е съграден още през 10 век. За да провери как върви работата на екипите реставратори в обителта дойде и кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Средствата, заложени в бюджета на Столична община, за реставрирането на стенописите в Курилския манастир са 52 хиляди лева, поясни Фандъкова. 

Инцидент отложи началото на учебните часове в 51 СУ (СНИМКИ)

Инцидент забави учебните часове в столичното 51 СУ „Елисавета Багряна” днес сутринта. Родител на първокласник запали свещи в двора на училището и разлепи заплашителни лозунги. В тях учителите са наричани „убийци”, съобщава bTV. Камерите на училището заснемат как в 5 ч. сутринта непознат мъж разлепя бележки из целия училищен двор и пали свещи на входа на учебното заведение. Той бързо бе разпознат от ръководството като бащата на един от първокласниците.

"На дъх от лятото" на Костадин Филипов събра звезди в Народната библиотека (СНИМКИ)

Дебютната стихосбирка на журналиста Костадин Филипов "На дъх от лятото" събра на едно място звезди от различни сфери в Народната библиотека в столицата. Да поздравят Филипов с новото му поприще дойдоха колоритната актриса Латинка Петрова, актьорът Симеон Владов, журналистът Георги Тошев, Етиен Леви и момичетата от група "Трик", баскетболната легенда Петкана Макавеева.

Eкипи на "Медицински надзор" влязоха в Пета градска заради починалия пациент

Проверяващи екипи на агенция "Медицински надзор" са влезли в Пета градска болница в София и са започнали проверка заради починалия на входа ѝ мъж. В момента в болничното заведение вървят три проверки по случая, съобщи директорът на Пета градска д-р Борил Петров, цитиран от "Монитор". Както Столица.bg съобщи 71-годишен мъж издъхна пред входа на болницата вчера и то минути, след като бе изписан. Според свидетели на драмата, на човека не е оказана лекарска помощ от болницата.

Докараха вагоните за третия метролъч (СНИМКА/ВИДЕО)

Три вагона за новите влакове "Инспиро" от третия метролъч, които се чакаха да дойдат у нас, вече са в депото.Това съобщиха бдителни граждани в социалните мрежи. Те са забелязали три камиона, които да транспортират модерните вагони по платното на входа на столицата. Движението на композицията е било повече от бавно заради важния товар. Ограничената скорост в такива случаи е, защото се транспортира нещо толкова голямо и тежко. Влаковете са били здраво обезопасени с вериги на доста места, за да се избегнат инциденти по родните магистрали.

Вижте най-атрактивните събития в София за утре - 26 април ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right