Новините в София: Най-важното за деня 25 май, 2019 г.

София днес

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 май 2019 г.

Труп блокира нощния влака София-Варна на Искърското дефиле

В неприятна ситуаця попаднаха пътниците от влака София - Варна тази нощ в Искърското дефиле. Композицията се е движела съвсем нормално и без забавяне до като не спряла в между село Владо Тричков и Реброво. Машинисте видяли на релсите тяло на мъж и спрели машината навреме, съобщават пътници. След като минало малко време кондуктурите обяснили на всички пътуващи, че ще тръгнат след 2-3 часа и ще стигнат най-рано 8 сутринта. 

Два месеца изпращали пребито в София момче до училище

Бащата на пребито в столицата момче, два месеца го изпращал и взимал от училище. ''Детето е добре, ще се оправи. Вече сме на финалната права. Но в продължение на 2 месеца се налагаше да го водя и взимам от училище. Получаваше стресови ситуации'', разказа Желяз Тарлуков пред bTV.

Откриха две изгубени деца в Лозенската планина

Две изгубени деца на 14 и 15 години са били открити тази нощ от спасители в Лозенската планина. Те изчезнали след разходка с техни близки. Открити са в 02:30 часа в добро здравословно състояние, съобщиха за Столица.bg от ПСС. 

Верижна катастрофа затруднява движението по „Цариградско шосе“

Верижна катастрофа межд бус и два автомобила е станала преди минути на бул. „Цариградско шосе“ преди хотел „Плиска“ в посока центъра.

Увеличават се инцидентите на пешеходни пътеки в София

Сериозно се е увеличил броят на инцидентите на пешеходни пътеки в София. От КАТ обаче отчитат лек спад на пострадалите от началото на годината. Всеки ден обаче в столицата бива помитан поне един пешеходец, съобщава bTV. "На ден имаме поне по един инцидент, който става на пешеходна пътека. Поне 10-15 души пресичат Околовръстното и "Цариградско шосе". Имаме много такива наказани", обясни Любомир Костадинов от столичната Пътна полиция.

65 постановки на столичните театри се бориха за "Аскеерите" (СНИМКИ)

На бляскава церемония снощи бяха връчени 29-те награди "Аскеер". Най-много статуетки взеха актьори участвали в постановки на Народен театър "Иван Вазов" в София. Общо 90 постановки от които 65 на столични театри, влязоха в битка за "Аскеерите" тази година. Приза за съвременна българска драматургия получи Александър Секулов за пиесата си "Дебелянов и ангелите", която спечели и наградата за най-добро представление. Валентит Ганев взе статуетката на Георги Чапкънов за водеща мъжка роля в спектакъла на НТ "Иван Вазов" -"Спускане от връх Морган". Радина Кърджилова си заслужи "Аскеер" за водеща женска роля за превъплъщението си в Сара в представлението "Любовникът" на Харолд Пинтър в НТ"Иван Вазов".

Зрелостници излизат на протест пред МОН заради матурата по английски език

Абиуриентите, държали матура по английски език в понеделник излизат на протест през МОН. Те изпита, на който се явиха в четвъртък да бъде променен. Според учениците е съдържал множество „неточности, двусмислици и граматични грешки”. За часове срещу матурата в онлайн пространството беше създадена онлайн петиция. Към момента в нея са се включили над 8000 души. В социалните мрежи младежите активно коментират някой от въпросите от нея, които според тях са некоректни.

Нови Искър кани на всички деца на Фамилиада

Район Нови Искър кани всички деца и техните родители на шестата поредна Фамилиада. Тази година тя ще се проведе на най-пъстрият детски празник на 1 юни в Парк "Кестените" в квартал "Славовци". Тема на празника е "Парад на приказните герои" и ще изненада всички деца, които дойдат в парка преобразени като, свойте любими приказни герои. 

Още интересни събития от утрешния 26 май може да намерите - ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right