Новините в София: Най-важното за деня 25 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 ноември 2019 г.

Половин София блокирана заради три протеста

Три протестни шествия ще създадат доста пречки пред шофьори и пешеходци в столицата днес.    За 12 часа е насрочена демонстрация в защита на Валери Симеонов и избора му за заместник-председател на Народното събрание. Проявата е обявена да се проведе пред Народното събрание като протест на браншови организации, съобщават от bTV.

За шофьорите: Катастрофа в тунел "Витиня" към София

Трафикът в тунел "Витиня" на магистрала "Хемус" е затруднен заради катастрофа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Нередовен пътник и контрольор се сбиха в София (ВИДЕО)

Социалната мрежа буквално се нажежи след появата на видео, което показва бой между пътник и контрольор в столицата. На клипчето се вижда как служителката от ЦГМ дърпа за якето пътничката, която вика и моли за помощ.

2 глоби за търговия на открито до Битака, санкции и в Южния парк

 Продължават проверките за незаконна търговия на открито в София от екипи на Столичен инспекторат. Заедно със служители на СДВР през почивните дни има съставени само два акта за търговия на открито на териториите около Битака на ул. "Лавандула". В Южния парк при извършените проверки в неделя са санкционирани лица, които са продавали стоки без нужните документи.

Палене на камина предизвика пожар в Своге

Момче на 15 години е с 10 процента изгаряния и опасност за живота след пожар в Своге. Пламъците са унищожили цял етаж от къща на улица "Стефан Караджа" в града, съобщиха от ОДМВР-София.

Полската компания GТС откри нов бизнес комплекс в "Младост"

Първата сграда от бизнec ĸoмплeĸca Аdvаnсе Вuѕіnеѕѕ Сеntеr отвори врати в София. Локацията е на входа на "Бизнec Πapĸ Coфия" в "Mлaдocт". А инвеститорът е полската компания  GТС, ĸoятo пpидoби Маll оf Ѕоfіа пpeз 2018, съобщават от money.bg 

Единадесетокласник от частното училище „Ерих Кестнер“ е сред най-добрите млади учени у нас

Кристиян Русев ще представи проекта си на финала на тазгодишната Ученическа научна сесия Единадесетокласникът от ЧНГ „Ерих Кестнер“ Кристиян Русев премина успешно първия кръг на Ученическата научна сесия, организирана от Ученическия институт на БАН, съобщиха от частното софийско училище. Проектът, с който Кристиян се явява на форума, е на тема "Генетично разнообразие и еволюция на Орфеевото цвете".

 Арестуваха 58-годишен, откраднал 10 000 лв. във Връбница

Мъж е откраднал 10 000 лв. от дома на 83-годишен в столичния "Връбница" и е задържан от полицията, потвърдиха от СДВР. Престъплението е извършено през март т. г. В образуваното  досъдебно производство служители на IX РПУ в София имат събрани достатъчно доказателства за кражбата.

Честват 110 г. от рождението на Димитър Димов в Библиотеката на София (СНИМКИ)

На събитието ще присъства и дъщерята на писателя – Теодора Димова Българският П.Е.Н.-център и Столична библиотека ще отбележат 110 г. от рождението на българския писател и драматург Димитър Димов – един от класиците на българската литература. Събитието е на 26 ноември т. г., вторник, от 18:00 ч. в Американския център на Библиотеката на София, пл. „Славейков“ 4а.

Полицията откри агресивната пътничка, контрольорката извади медицинско (ВИДЕО)

От Първо районно ще образуват досъдебно производство по случая Служители на Първо полицейско управление в София са издирили и открили агресивната пътничка, която вчера нападна контрольорка от Столичния градски транспорт, научи Столица.bg. Най-вероятно по случая ще се образува досъдебно производство.

 Екип от лекари в "Пирогов" очакват обгорените жени от "Арсенал"

Лекарски екип от болница "Пирогов" е готов и очаква пристигането на трите обгорени жени при инцидента във военния завод "Арсенал", научи Столица.bg. Пострадалите работнички се транспортират от Казанлък към столицата и са придружени от медицински лица, съобщи Нова телевизия.

Джип се обърна пред ст. "Васил Левски" (СНИМКИ)

Джип направи сериозна каскада и се обърна насред София. Инцидентът е станал преди час пред Националния стадион "Васил Левски". Снимки бяха публикувани в социалната мрежа. Не се съобщава за пострадали хора.

Без вода остават Долни Богров, Кокаляне и Горна баня

Планирани ремонтни дейности на „Софийска вода“ във вторник, 26 ноември, ще наложат спиране на водоподаването в някои столични райони.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right