Новините в София: Най-важното за деня 25 октомври, 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 октомври 2019 г.

Полиция и приятели продължават издирването на очевидци на трагедията с Косьо

Блъснатият на бул. "Рожен" велосипедист е можело да бъде спасен, ако някой достатъчно бързо се е обадил на 112. Доста хора са видели момента на удара и самия инцидент. Но  в тези жизненоважни 5-10 минути само един човек се е обадил на Спешната помощ.

Удължават до 30 ноември подаването на заявленията по "Културно наследство"

До 30 ноември е удължен срокът за подаване на заявления по Програма „Културно наследство“ на Столична община. Допълнителното време за подготовката на документите се дава по искане на хората. А причината е провеждане на общи събрания на етажната собственост и осигуряване на декларации за съгласие от всички собственици.

Фандъкова получи подкрепа от КРИБ за изборите

Имаме готовност да въведем електронни обществени поръчки, за да гарантираме прозрачност и да улесним бизнеса. Електронните услуги дават не само удобство на гражданите и бизнеса, но и осигуряват прозрачност на процедурите. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, по време на среща с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), съобщиха от "ГЕРБ". На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Николай Стойнев, Владимир Данаилов и Зафир Зарков и Ирина Йорданова, както и Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ и зам.-председателят на организацията Боряна Манолова.

Музикалният театър с две номинации за "Кристална лира" за "Фантомът"

Музикалният театър "Стефан Македонски" е с две номинации за наградите "Кристална лира". Отличията са на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 28 октомври- 01 ноември

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Дават под наем 7 магазина от пазара на ул."Щросмайер" (СНИМКИ)

На 2 ноември тръгва конкурсът за отдаване под наем на 7 магазина от пазара на ул."Щросмайер". Реконструкцията на обекта е вече завършена, остава да се махнат строителните огради и да се изчисти. При обновяването има 5 чисто нови павилиона и един реновиран, казаха от "Пазари Запад" ЕАД.  

Евелина Славкова от "Тренд" пред Столица.bg: В София, може би в най-голяма степен, ще гласуват преференциално

 Общинските съветници се избират само на първи тур, страхът от объркване кара избирателите да гласуват за листа

Общинският съвет е орган на местното самоуправление във всяка община, а в София е най-големият в страната и се състои от 61 общински съветници. Два дни преди местните избори - 27 октомври т. г., всеки е взел своето решение освен за кмет и за кой или кои общински съветници да гласува. Избират се само веднъж - на първи тур. За възможностите за избора и прогнозата за новия Столичен общински съвет пред Столица.bg коментира Евелина Славков от социологическа агенция "Тренд".

Бюлетините от секциите ще влизат през 3 входа в ОИК-София

Протоколът за общински съветници е дълъг 18 страници, каза председателят Полина Витанова Общинската избирателна комисия (ОИК) на София е взела решение да не се дават 110 процента от бюлетините, а по-малък процент. Целта е да не носят такъв голям брой неизползвани бюлетини. Това заяви на брифинг днес председателят на ОИК в столицата Полина Витанова.

Само за седмица в София хванаха 29 шофьора с алкохол и надрусани

По време на проверките по TISPOL бяха разкрити 57 престъпления на територията на СДВР 14 шофьори са хванати да управляват автомобили след употреба на алкохол на територията на София, научи Столица.bg. Това показва справка на СДВР за периода от 14 до 20 октомври т. г., като в тази седмица имаше акция TISPOL -  Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. 15 пък са установените шофьори, които са седнали зад волана след употреба на наркотични вещества.

Луксозен комплекс за 300 милиона евро ще строят край София

В началото на следващата година на 30 километра от София започва да сe строи сврхлуксозен комплекс пет звезди. Той ще се казва  Оkоl Lаkе Раrk и щe пpeдлага нa гocтитe cи уникални гoлф и cпa места, ĸaĸтo и вaĸaнциoнни и ceмeйни жилищa, съобщава money.bg.

 Фолкпевецът Константин катастрофира- съсипано е "Ферари" за над 400 хил. лв.

Фолкпевецът Константин е катастрофирал през столичния мол "Парадайз". Тава е станало в сряда ранния следобед. Няма пострадали. Щетите са само по поръчковото "Ферари 488 Спайдър" на изпълнителя, съобщава "Уикенд".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right